Нима вече имаме европейски комисар на войната?!, заяви Йончева в

...
Нима вече имаме европейски комисар на войната?!, заяви Йончева в
Коментари Харесай

Елена Йончева: В Европарламента се говори не за спиране на войната, а за ядрена война

" Нима към този момент имаме европейски комисар на войната?! ", съобщи Йончева в пленарната зала в Страсбург

" На думи всички се стремим към прекъсването на тази война, само че дебатът в Европарламента не е за тактика за прекъсването ѝ. Всеки ден чуваме думи за въоръжаване, а не за дипломатически договаряния. Говори се даже за нуклеарна война, а не за европейска тактика за прекъсване на войната. Преди месец попитах господин Жозеп Борел, който дава отговор за външната политика на Европейски Съюз, каква е тактиката и въобще има ли Европейски Съюз тактика за прекъсване на войната. Отговорът му беше много неочакван, че няма тактика, а целта ни е да помогнем на Украйна. Това не е задоволително ".

Това сподели пред Елена Йончева, евродепутат от Българска социалистическа партия в Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите.

" Накъде ни водите, дами и господа, накъде тласкате Европа? Тази Европа, за която се бориха генерации, с цел да живеем всички ние в мир. Защо чуваме всеки ден апели за въоръжаване, а не за дипломатически договаряния? Защо говорите за допустима ядрена катастрофа, а не за европейска тактика за прекъсване на братоубийствения спор? Нима към този момент имаме европейски комисар на войната?! ", съобщи тя в изявлението си преди дни в пленарната зала в Страсбург.

Тя акцентира, че разговорът в Екологичен потенциал е единствено за оръжие, а не какви взаимни отстъпки могат да бъдат направени, с цел да се реализира мир.

" Появяват се от ден на ден гласове за търсене на компромис и прекъсване на това предоставяне на оръжие, тъй като това явно не води до резултати. Даването на оръжие тласка войната напред. Какво значи цялостна победа над страна, която има нуклеарно оръжие? Това е невероятно и значи крах за всички нас. Това не е политика ", разяснява още Елена Йончева.

По думите и от обособени страни в Европа от ден на ден се чуват позиции, които изхождат от действителната политика.

Мнението на евродепутатката е, че с вероятно решение на 48-ото Народно заседание за даване на оръжие за Украйна ще се официализира нещо, което и в този момент се прави:

" Целта е чисто политическа - да се заемат избрани политически пространства, в случай че има нови избори. Не мисля, че нещо ще се промени в българската политика или от развиването на войната в Украйна ".

Елена Йончева посочи, че на България ѝ би трябвало държавно управление, което да не вкара страна във военни дейности:

" Сценариите са доста. В момента има ескалация на този спор. Желанията на политиците отиват на втори проект и военната логичност води нещата, оръжието си прекарва собствен личен път. Европа сега не е във война, бъдейки във война ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР