Нима не сте пътували в чужбина по Коледа? Нима не

...
Нима не сте пътували в чужбина по Коледа? Нима не
Коментари Харесай

Морал на конвейер или защо все намираме какво да ни боде очите?

Нима не сте пътували в чужбина по Коледа? Нима не знаете, че най-големите коледни базари в Германия са към храмовете? Така да вземем за пример една от огромните атракции към празничната стратегия на тази добре развита страна, която постоянно даваме като образец защо ли не - стандарт на живот, институции и впрочем, е таман коледният базар към мемориалната черква " Кайзер Вилхелм “. Коледен базар към църквата “Свети Петър ” в Хамбург събира стотици хора годишно. Такъв има и в региона на църквата “Свети Стефан ” във Виена.

 

Не нейсе. Около църквата не може. Не им е мястото там. 

 

Искам да попитам - за какво, уважаеми моралисти, имате проблем с коледния базар до храм-паметника, само че нямате проблем с антикварите, които продават вехтории отново там? 

 

Българите сме огромни моралисти. И доста обичаме да съдим останалите. Да ги гледаме под лупа, да сочим грешките им, тъй като другояче би трябвало да се вгледаме в личните си дефекти. Да - кичът с арките и чергата пред храм-паметника “Св. Александър Невски ” беше неуместен. Имаше целесъобразно публично неодобрение. И шукаритетното произведение на някакви градски актьори бързо изчезна. Супер. 

 

Но, простете ми - не разбирам с какво коледният базар в новата пешеходна зона ви боде очите. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР