Нима катастрофата, в която загива принцеса Даяна, е просто нещастен

...
Нима катастрофата, в която загива принцеса Даяна, е просто нещастен
Коментари Харесай

Двете най-големи тайни за Даяна, останали без отговор

Нима злополуката, в която умира принцеса Даяна, е просто трагичен случай? Възможно ли е тя да е планувана деликатно? И с каква цел – да се убие принцесата или просто да се инсценира гибелта й, с цел да може лейди Ди да избяга от всичко. И през днешния ден въпросите към гибелта й са повече, в сравнение с отговорите.

Според формалния отчет на френската полиция принцесата умира дружно с Доди ал Файед и водача Анри Пол " при злополука в тунела " Пон д’Алма ” в Париж, настъпила вследствие на резултата от алкохол и транквиланти, използвани от водача на " Мерцедес S280 ", развил скорост от 120 км/ч. ” Съществуват отзиви, че обстановката е усложнена от папараците, които са преследвали колата и са засекли, заслепили или разсеяли водача. Фактите обаче не са безапелационни и това дава почва за раждането на голям брой теории за гибелта на принцесата, някои от които стигат даже до крайности.

Една от най-широко публикуваните конспирации е, че принцесата е убита, тъй като е знаела значими секрети. Във фантазиите на феновете на такива теории тайните варират от решения за интернационалните връзки, през заграбване на милиони долари, продажба на оръжие и даже до изявления за надзор на международния ред. Сред най-крайните версии се появяват даже фантастични истории - че Даяна е убита от набожен култ; че е отстранена от илюминатите, с цел да не попречи на техен величествен проект за ръководството на света; или даже версията на изчанчена езотерична лечителка от Лондон, която твърди, че лейди Ди е знаела истината за кралското семейство – а точно, че те не са човешки същества и ръководят от стотици години.

Фантасмагория е и историята, появила се във френски таблоид, че вещици са принесли принцесата като жертва, като са й създали черна магия. " Доказателството ” съгласно тях е мястото на гибелта й – " Пон д’Алма ”, където преди време се е намирало антично езическо светилище. Всички тези истории като от фентъзи разказ потвърждават само теорията на психолозите, че когато хората се сблъскат с жестока загуба, те са способни да имат вяра на какви ли не клюки, само че не и да одобряват истината. Всъщност точно бащата на Доди - Мохамед ал Файед, първи намерено приказва пред медиите, че синът му и принцесата не са починали инцидентно. Той даже си разрешава да стартира концепцията, че злополуката е планувана от тайните служби и поръчана от кралското семейство. Нападките му са признати доста тежко не просто от благородниците, само че и от елементарните английски жители. Те схващат невъзможността на един татко да се помири със гибелта на първородния си наследник, само че са възмутени от изказванията му. Някои припомнят, че Файед си е разрешавал да показва отрицателно отношение към кралското семейство доста преди Доди да познава Даяна.

Мнозина обаче се възползват от неговите думи и стартират да основават “доказателства ”. В книгата си “Кралска работа ” някогашният иконом на Даяна Пол Барел споделя, че 10 месеца преди гибелта си принцесата му е написала писмо, в което изрича страховете си, че ще бъде отстранена, и то най-вероятно в автомобилна злополука. Истина, интрига или просто метод Барел да изкара хонорар от 500 хиляди паунда? Според други теории обаче принцесата е убита от враговете на фамилия Файед. Името на Мохамед ал Файед е замесвано нееднократно в теории за съмнителни покупко-продажби, подкупване на членове на Народното събрание и даже трафик на оръжие, по тази причина мнозина считат, че главната цел на злополуката в действителност е бил Доди. А наличието на принцесата е идеалният метод да се отклони вниманието от действителния претекст.

В таблоидите даже се появява теорията, че когато умира, Даяна е бременна. Това още веднъж е информация, която е изопачена по голям брой способи и генерира големи доходи за жълтите издания. Единият вид, който се стартира, е, че тя носи детето на Доди, а възможният брак сред тях е бил неуместен за прекомерно доста хора. Тази доктрина е изложена от Крис Лафай, някогашен чиновник на сп. " Пари мач ", който също написа книга за Даяна. Тя излиза тъкмо за десетгодишнината от гибелта на принцесата и в нея Лафай коментира какъв брой доста хора биха били наранени от възможна бременност на Даяна. Авторът цитира не просто тайните служби, кралското семейство или бизнес сътрудници на Файед, а акцентира, че не трябва да бъдат подценени и дребните играчи в схемата – а точно множеството любовници на Доди. Известен с случките и славата си на плейбой, милионерският наследник обсипва доста дами със скъпи дарове и обещания за брак. Една от тях - някогашният модел Кели Фишър, даже твърди, че Доди е бил благоприятен за нея, когато умира с Даяна.

Другата доктрина на Крис Лафай е, че Даяна е бременна от предходния си ухажор, считан от мнозина за огромната обич на живота й – пакистанския кардиохирург Хаснат Хан. Френският публицист цитира скришен документ от архивите на парижка болница, доказващ, че сега на гибелта си принцесата е била бременна в десетата седмица, а връзката й с Доди е била от към месец. При такава развръзка версиите за гибелта изрично се трансформират и включват даже, че самият Доди е изпаднал в гняв, когато е схванал истината, и е предизвикал злополуката. В теориите на журналиста са намесени даже видни пакистански фамилии, които изрично са били срещу връзките на Хан с Даяна. Фактът, че книгата излиза тъкмо за десетата годишнина от гибелта на принцесата кара мнозина да се запитат дали това не е просто следващият опит да се изкарат пари от нещастието

Разбира се, както и при гибелта на други известни персони, и за тази на Даяна се появяват подозрения, че е симулирана. Твърди се, че принцесата и Доди инсценират злополуката и гибелта си, с цел да могат да се отдръпват на някой частен остров и да живеят необезпокоявани от никого. Раждането на такива теории е изцяло естествено съгласно психолози, тъй като когато си отиде персона от такова значение за хората, е обикновено гибелта му да бъде сложена под въпрос, тъй като е мъчно да се постави завършек на една легенда.

Източник: 168chasa.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР