Никулден мина. Омикронът още го няма. Знаете прогнозата ми -

...
Никулден мина. Омикронът още го няма. Знаете прогнозата ми -
Коментари Харесай

Математикът Витанов: До края на годината смъртните случаи ще са 30 000, омикрон ще ни е проблем догодина

" Никулден мина. Омикронът още го няма. Знаете прогнозата ми - този вид на вируса няма да може да стане доминантен у нас до Нова година. Проблемите с него ще са следващата година. Прогнозата се извършва. Хейтърите реват и вият. Нека си реват. Важното е на народа да му е добре ", това разяснява във Facebook математикът Николай Витанов.

Прогнозата на експерта по развиване на пандемията е, до края на годината броя на смъртните случаи от коронавирус ще доближи 30 000 у нас. Ето какво чака Витанов:

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.993 - близо е до 1.

Прогнозата я знаете - постепенно разтоварване на здравната система. БАВНО с огромни букви. Това е става пред очите ви.

Виждате, че броят на дейните случаи се чака да

понижава постепенно. Както виждате, упованията ми, че здравната система няма да може да се разтовари задоволително до края на годината, се сбъдват.

2. Смъртността

Да нагледаме клопката на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751 умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968

умряли до днешна дата - 29 536

умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 8568

Починали по отношение на умрелите от съответната вълна предходната година по това време - 126, 9% (от декември има още доста време).

Значи, дотук при тази върна са умряли 26.9% повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година. Причина - незадоволително обхватна имунизация. Ама делта разновидността бил по-малко гибелен от британския. Така де, само че заразява повече и това компенсира. Пример - 3% смъртност при 2000 инфектирани е повече от 4% смъртност при 1000 инфектирани.

Забележете, това важи и за Омикрон разновидността, който се чака да е по-заразен, само че по-малко гибелен. 4% смъртност при 1000 инфектирани е по-малко от 1% смъртност при 5000 инфектирани.

Прогнозата за броя смъртни случаи в края на годината - чакам да прехвърлим 30 000. Кой ли не се изреди да реве и вие против тази прогноза. Днес броя е 29 536. До края на годината има 18 дни. Капанът на Тамерлан се стяга. Математиката е бизмилостна просвета. Тя не се интересува, на кого какво му харесва. Но по тази причина е и потребна, че може да предизвести доста в точния момент за рискове.

За имунизацията - АКО ЩЕТЕ, НЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) КАРАМ НАСИЛА.

Взимате си решенията сами, носите си следствията сами за вас си. Лошото е, че около вас може да пострада и някой различен.

3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето. Да отбележа, че понеделнишките планирани карти са най-оптимистични. Думата е ПРОГНОЗНИ - обяснил съм стотина пъти за какво може да се получат известни отклонения от действителната обстановка. Дори овцете, пасещи по поляните, го схванаха. За някои злобари обаче смисълът на животеца е да реват и вият, не да вникват в прогнози и изискванията за реализацията им.

Виждате, че обстановката бавно се усъвършенства. Картата демонстрира индикации, че жълтата зона ще стартира да се разщирява в западна посока. Това е добре. София град държи ситуацията и се чака да е на равнище 3. Това е добре. Добре е, че и другите области с доста население като Пловдив и Варна са на равнище 3. Добре ще да е, да има повечко области на равнище 2. Броят на такива области се чака бавно да нараства.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук потвържава изводите от предната карта.

Тъмночервеното се чака да изчезне. Това е добре.

София-град се чака да е вън от тъмночервената зона. Държи фронта и това е добре за цялостната конюнктура в страната. Очакванията са, броят болни на 100 000 души постепенно да понижава.

Паднахме под 2000 нови случая дневно. Това е доста добре. Гасим дифузното разпространяване. А то като угасне, не е елементарно да пламне отново. Тоест и да пламне отново, ще е следващата година. Иначе казано - още един знак за спокойни празници. Но вие, които четете постоянно тези разбори, не се учудвате, тъй като знаете - отдовна бе предсказано, че дифузното разпространяване ще угасне и че празниците ще са спокойни.

Средният брой нови случаи на денн а седмична база е 1647.

Посоката е надолу. Дифузното разпространяване съвсем спря, както и чаках. Дръжте по този начин още и тази седмица. После сядате на трапезата около празниците, хапвате, пийвате и казвате на Омикрончо: Късно е чедо да ми развалиш рахата. Ще си изкарам празниците, пък след това ще се разправям с тебе.

5. Картата на риска според нашата методология.

Виолетовото постепенно понижава. Това е доста добре. Очаква се тази наклонност да продължи и през новата седмица. Трябва да държим по този начин и да внимаваме - въпреки всичко виолетовото още е доста. Благоприятния сюжет си прави работата, само че има потребност от нашата поддръжка, с цел да продължи да си я прави и да понижава обсега на виолетовата зона.

.

6. Омикрон разновидността на вируса - системата за ранно предизвестие на Витанов към момента не го засича, а тя, както към този момент се убедихме, не е неприятна. Днес е 13-ти, още една седмица да удържим и да не го пуснем в България - ще стане 20-ти и ето ви ги празниците пристигнали. Без огромни проблеми с Омикрона.

Каквато е и прогнозата на Витанов.

Отбелязвам - считам, че моята система за ранно предизвестие е аварийна. Основната система е на Националния център за заразни и паразитни заболявания. Не преувеличавам ролята си. Хиляди пъти съм казвал - ролята на Витанов е тази на разузнавача. Той събира информация за врага и планува дейностите му. Толкоз. Витанов решения не взима, нито предлага на тези, които ги взимат, какво да вършат.

За следващата година - дано другите си вършат прогнозите, дано другите ви плашат. На основата на данните от други страни имам предварителни калкулации. Но закъде да бързам. Нека пристигна Омикронът в България, дано го видя по какъв начин ще тръгне и по какъв начин ще

повлияе на параметрите на моделите. Карайте си умерено празниците.

Хайде, диванни ревачи, какво ще стане след Нова година. Или чакате Витанов да каже, пък след това вие да завиете, че това, което Витанов е споделил и вие може да го кажете. Не минава тоя номер. С рупане на чипс и плач от диваните не става. Да отбележа - и с математиката, дето се учи по математическите факултети на българските университети отново не става. Още математика би трябвало тук. Смешни са ми някои - малко сте учили, с цел да се перите. Ако бяхте учили задоволително, щяхте да вършиме прогнози като моите. Но не можете. Защото не сте учили задоволително математика. Хайде опровергайте ме. Покажете, че сте учили задоволително математика, направете по-добри прогнози и ме изместете. Аз ще се веселя да си умря. Тонове публикации имам да пиша.

7. Тотален локдаун до края на годината - няма да има.

И тази прогноза бе направена много от дълго време. Засега вървим по удобния вид. Сметките показнат, че не се чака да сме идиоти като цяло, т.е. с огромна възможност няма да си причиним огромни неприятности за празниците. Помните ли, какъв брой от дълго време написах, че приказките за цялостен локзаун последователно ще отшумят. Ето, отшумяха. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР