Никозия. Работна визита в Република Кипър осъществиха доц. д-р Николай

...
Никозия. Работна визита в Република Кипър осъществиха доц. д-р Николай
Коментари Харесай

Образователното портфолио на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе презентирано в Република Кипър

Никозия. Работна аудиенция в Република Кипър реализираха доцент доктор Николай Нинов – заместник-ректор „ Студентска политика и институционални връзки “ на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, и гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг “ в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Посещението бе по покана на някогашни ученици на свищовското висше учебно заведение. Натоварената и извънредно динамична тридневна стратегия от визитата с плануваните в нея работни срещи и презентации бяха осъществени благодарение на Снежана Георгиева – шеф на Българско неделно учебно заведение „ В. Левски “ – Дали, Кипър и на Маргарита Димова – шеф на хотел „ Асти ” – Никозия. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” .
Поредицата от срещи стартира в неофициална среда, в заведение от веригата „ Coffee Island “, чийто шеф Павлос Генас – кипърски жител, приключил висше обучение в РБългария и братовчед на небезизвестния у нас Хараламбос „ Памбос “ Агапиу – танцьор и интернационален арбитър по спортни танци, общително даде всички улеснения. Гостите от свищовската Алма матер имаха опция да показват на заинтригувани български и кипърски жители опциите за образование в Стопанска академия. Присъстващите български жители с друг обществен статус, учебен ценз, специалности и бизнес инициативи, от разнообразни български градове, задаваха въпроси от всякакво естество, свързани с придобиването на висше обучение в свищовското висше учебно заведение.
Следващата среща бе с представители на българската диаспора в гр. Пафос, която се реализира на територията на „ Българското учебно заведение в Пафос ” и на Съюза на българите в Кипър. Любезни домакини на срещата бяха Ивайло Колев (бивш ученик на СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов, дипломирал се в компетентност „ Счетоводство и надзор “), който в ролята си ръководител на съюза – клон Пафос, дружно с Дани Събева – шеф на учебното заведение и Йови Вълчева – шеф на българското учебно заведение „ Азбукарче ” (Полис Хрисохус), показаха свищовските посетители на присъстващите – възпитаници, родители и общественици. Срещата мина при засилен интерес към СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов и всичко обвързвано с нея, а настроението беше повече от приповдигнато. Към гостите бяха заложени доста въпроси, бяха разменени рекламно-информационни комплекти и обрисувани бъдещите насоки за взаимна активност. В рамките на същия ден се организира работна среща с Димитър Лечев и Ангел Михайлов, надлежно ръководител и зам.-председател на Съюз на българите „ Възраждане “ в гр. Лимасол. На срещата, с изключение на рекламно-информационни материали, предопределени за нашите сънародници, бяха обрисувани и вероятните насоки за по-тясно съдействие сред Академията в Свищов и членовете на организацията.
През последния ден от работната аудиенция срещите продължиха в гр. Никозия с Любомир Вачев (мениджър на LKV BULGARIAN CHEESE LTD, бизнесмен и притежател на верига магазини в Кипър) и в гр. Паралимни в българското учебно заведение „ Народни будители ”. В учебното заведение представителите на Академията организираха среща с шефа Нели Делчева, в компанията на шефа на българско учебно заведение „ Петър Берон “ в гр. Ларнака – Радослав Георгиев (който е и основен хореограф на танцов отбор „ Българи “ в Кипър), Елеонора Ангелова – президент на Асоциацията на българските учители в Кипър и начален преподавател в Ларнака, и други техни сътрудници. Освен нормалната презентация, замяна на дарове и рекламно-информационни материали, на срещата бяха дискутирани редица въпроси от техническо естество, касаещи опциите за образование на български и кипърски жители в СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов. На тази среща участва и Живка Милова – основен редактор на списание „ БГ Фактор “ и преподавател в българско учебно заведение, с помощта на която в последния брой на списанието бе оповестен просторен материал за Стопанска академия и за идната аудиенция на нейни представители в Кипър.
Общото усещане от извършените срещи, включени в работната стратегия от визитата на представителите на СА „ Д. А. Ценов “ - Свищов в Кипър е, че без значение от дистанцията, всички българи милеят за родното обучение и демонстрират жив интерес и внимание към него. Съхраняването на българските език и обичаи се е трансформирало в изконна цел и задача на всички българи на острова на Афродита – желание, в което Стопанска академия даде дума, че ще окаже нужната поддръжка и подпомагане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР