Никозия. Броят на жертвите, загинали в резултат на стрелбата, която

...
Никозия. Броят на жертвите, загинали в резултат на стрелбата, която
Коментари Харесай

The Independent: Протестите в Багдад – броят на жертвите достигна до десет души, над 280 са ранени

Никозия. Броят на жертвите, починали вследствие на стрелбата, която иракската полиция откри против протестиращи, доближи до 10 души съгласно източници, представени от английския вестник The Independent . Пострадалите са към 286.
По-рано бе обявено за един погубен и над 200 други са ранени в хода на митингите в Багдад, които иракската полиция разпръсна с водни оръжия, сълзотворен газ и след това – със пукотевица.
Информацията за един умрял бе доказана от Министерството на здравеопазването на Ирак. Пояснено бе, че 40 от ранените са представителите на силите за сигурност. Останалите са цивилни.
Хиляди иракчани – по разнообразни данни сред 1000 и 3000 - се събраха на митинг против безработицата и корупцията в държавното управление.
Масовите митинги в Ирак започнаха предходната година, като за пръв път избухнаха в южната част на страната, сърцето на шиитското болшинство. Стигаше се до конфликти сред силите за сигурност и протестиращите, ядосани от сриващата се инфраструктура, честите спирания на тока и необятно публикуваната корупция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР