Никой в Европа няма да се противопостави на британското искане

...
Никой в Европа няма да се противопостави на британското искане
Коментари Харесай

Юнкер уверява, че няма да има съпротива в ЕС, ако Великобритания удължи Brexit

Никой в Европа няма да се опълчи на английското искане за удължение на договарянията за излизане на Англия от Европейския съюз след крайния период от 29 март. Това съобщи в изявление за Stuttgarter Zeitung ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи БГНЕС.
" Всяко решение за удължение на датата за Брекзит е на Англия. Ако имаше такова искане, никой в Европа нямаше да му се опълчи. Ако питате какъв брой дълго излизането от Европейски Съюз може да бъде отсрочено, нямам времева рамка ", гласят думите на Юнкер пред немския вестник.
Юнкер също уточни, че по-голямо удължение на интервала за Brexit може да бъде проблематично, само че той не изключва и този вид.
" С Brexit минаха към този момент толкоз доста крайни периоди. Но ми е мъчно да си показва английските гласоподаватели още веднъж да гласоподават на европейски избори. Това съгласно мен би било подигравка на историята. И въпреки всичко не мога да го изключа ", сподели още Юнкер, визирайки ситуацията, при което според разпоредбите в Европейски Съюз, щом нов Европейски парламент стартира работа, в него евродепутати би трябвало да има всяка страна-членка на Европейски Съюз към дадения миг.
" Когато става въпрос за Brexit, това е като да си пред съда или в бурно море - ние сме в Божиите ръце. И в никакъв случай не можем да сме сигурни по кое време Бог ще вземе нещата в свои ръце ", добави ръководителят на Европейската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР