Никой в Брюксел не иска да го каже открито, но

...
Никой в Брюксел не иска да го каже открито, но
Коментари Харесай

Орбан спечели спора за миграцията в Европа

Никой в Брюксел не желае да го каже намерено, само че Виктор Орбан печели дебатите за миграцията. Това написа в разбор от европейското издание на "Политико ".

"Унгарският министър-председател може да е доста компрометиран в европейските столици поради антиимигрантската му изразителност, поради опълчването му на политиката на Европейски Съюз за релокация на бежанци и поради градежа на гранична ограда. Но погледнете от близко по какъв начин водачите в Европейски Съюз приказват в този момент по въпроса и политиките, които те одобриха от рецесията през 2015 година насам, и излиза наяве, че желанията на Орбан към възбраната пред интеграцията по някакъв метод са надвили ", написа създателят Якопо Баригаци.

Имаше отзив отдавнашният апел на Орбан за по-строг граничен надзор в изказванието в речта за положението на Съюза на ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер през тази седмица: "Сега пазиме външните граници на Европа по-ефективно. "

В други елементи на речта е все едно че е приказвал унгарският министър председател, когато да вземем за пример Юнкер акцентира напъните да бъдат спрени мигрантите, преди те да изоставен Африка, и да бъдат връщани тези, които стигнат крайбрежията на Европа. "Когато става дума за връщанията: Хората, които нямат право да останат в Европа, би трябвало да бъдат връщани в техните страни на генезис ", сподели Юнкер.

Макар че Унгария и Словакия изгубиха битката срещу схемата за релокация на Европейски Съюз в неговия съд, обстоятелствата на място демонстрират, че юридическата победа на Брюксел беше куха.

"В този град никой няма да го признае, само че, да, разказът на Орбан надви ", споделя върховен представител на Европейски Съюз, който "Политико " цитира под изискване за анонимност.

Изданието отбелязва, че на фона на приказките за "солидарност " с Италия и Гърция действителните дейности на европейските държавни управления, в това число на италианското, съответстват с отдавнашните позиции на Орбан. Италия подгони неправителствените организации, които оказват помощ на мигрантите да дебаркират на европейските крайбрежия, а Европейски Съюз натиска за съглашения за връщането им с африканските страни.

"За левоцентристко държавно управление като италианското това е рисково, тъй като това, което то прави, не се разграничава от това, което желае крайната десница ", споделя Джералд Кнаус, ръководител на мозъчния център "Европейска самодейност за непоклатимост ". И добавя: "Дебатът изцяло се реалокира в посоката на Орбан. "

Много политически водачи в Европа започнаха да се дистанцират от политиката на отворени порти на немската канцлерка Ангела Меркел, която се натъкна на остра негативна политическа реакция вкъщи през 2015 година, напомня създателят. Той цитира Милан Нич, старши помощник в немския Съвет за външни връзки, който твърди, че по време на миграционната рецесия Европейски Съюз е избавил единството си, като е дал отговор на апела на Вишеградската четворка - Полша, Словакия, Унгария и Чехия - да ускори защитата на външните си граници. "Германия умерено търсеше общ език с Вишеград и няколко аспекта на това, което те предлагаха, бяха включени в полемиката ", споделя Нич.

Френският президент Еманюел Макрон изиска приемно-разпределителни центрове за мигранти в Нигер и Чад, също както Орбан преди две години настояваше молбите за леговище да се преглеждат в места отвън Европейски Съюз, показва "Политико ".

Крайната левица жигосва тази концепция като расистка, а крайната десница я приветства и твърди, че времето е потвърдило правотата й.

Европейски представители и дипломати упорстват, че съвпадението с Орбан е поради здравия смисъл на унгарския министър председател в някои области. Но те настояват, че водачите на Европейски Съюз остават ангажирани с политиките на отвореност, изключително ще се отнася до поощряването на легалната миграция, на което Юнкер отдели място в своята тирада.

Друг неизвестен европейски посланик твърди, че до момента в който Орбан е нарушавал интернационалните отговорности на страната си, Европейски Съюз се е опитвал да създаде законни решения на казуса.

"Въпросът не е, че се равняваме с Орбан ", споделя той. "Просто първо трябваше да покажем, че нещата са под надзор и по-късно да работим по по-добри решения да управляваме потоците. "

Oрбан настояваше с месеци, че печели разногласието. Когато полемиката за отваряне на бежански центрове в Африка изплува още веднъж сред водачите на Европейски Съюз през декември, той сподели уверено: "По-рано на това се гледаше като на предложение, пристигнало от самия демон. Нашата позиция постепенно става позиция на болшинството. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР