Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да

...
Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да
Коментари Харесай

Божанков: Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да овладее цялата власт

„ Никой президент до Румен Радев не се е опитвал да овладее цялата власт. На него очевидно президентството и Конституцията са му тесни. Очевидно президентът не е в въодушевление, явно тезите, които стартира, не знам до какъв брой са негови, тъй като Костадин Костадинов от „ Възраждане “ стартира безусловно същите. “ Това разяснява Явор Божанков от ПП-ДБ след изявлението на президента за срещата му със Зеленски, свързани с рецензии към Радев.

Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление, сподели още той

Според Божанков изказванията на държавния ни глава и тези на Костадинов „ се пишат на едно и също място “

„ Това място съгласно националния интерес на България сигурно не е на нашия територия, тъй като кой има интерес да отклонява страната ни от европейския път. Със сигурност страна, която ни е оповестила за неприятелска. Това е режимът на Путин и Руската Федерация “, разяснява той.

Божанков сподели, че до Радев не сме имали държавен глава, който да е желал цялата власт в страната.

Срещата с Радев мина даже по-зле от предстоящото, установи медията

„ Никой президент не бе опитвал да овладее цялата държавна власт в това число изпълнителната, в това число виждаме сега и локалната власт, тъй като регионални шефове, назначени от президента Радев, се кандидатират за кметове. В момента на президента Радев явно президентството и Конституцията са му тесни. Той желае цялата власт – локална, изпълнителна, всякаква “, изясни още той.

„ Благодаря ти, България, за поддръжката “, сподели украинският президент

Божанков счита, че в бранш „ Сигурност “ промени би трябвало да има.

„ Това значи обаче напълно смяна и на структурата на президентството. Надявам се Радев да влезе в конституционните си пълномощия. Президентът би трябвало да е посредник, когато се сформира един постоянен кабинет. Президента Радев поставя всички старания този кабинет да падне. Това е явно, а той постави и всички старания постоянно държавно управление в България да няма “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР