Никой от Продължаваме промяната не търси официално подкрепа от Има

...
Никой от Продължаваме промяната не търси официално подкрепа от Има
Коментари Харесай

Митева: Никой от ПП не търси официално подкрепа от ИТН за кабинет на Асен Василев

Никой от " Продължаваме промяната " не търси публично поддръжка от " ИТН " за бъдещото държавно управление с министър председател Асен Василев, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от партията на Слави Трифонов Ива Митева. Според нея за разлика от консултациите с парламентарните групи на Българска социалистическа партия и " Демократична България " с депутати от Има Такъв Народ се търси контакт самостоятелно. " Имаха право на втори късмет, само че те не желаеха да им го дадем. Ако ни поканят на диалог, ще отидем ", сподели Митева.

Според нея е обидно, че към Демократична България и Българска социалистическа партия има предложения като група, а с депутатите от " ИТН " се търси самостоятелен контакт. " Натискът върху депутати се приема като нормалност. Грозно и подмолно е да се притискат народни представители, употребяват се и фамилиите им, другари и познати ", изясни Митева.

Тя посочи, че през уикенда и е звънял Кирил Петков, като е изискал да се видят. " Искат да се забележим, да поговорим, да ни обяснят някои неща. Опитват се да кажат какъв брой Слави Трифонов не е честен, а те са честни. Казват, че би трябвало да се направи нещо, а ние не сме на страната на истината ", разказа депутатът естеството на диалозите, които нейните сътрудници водят.

В отговор на въпрос Ива Митева уточни, че за момента няма публично решение на " ИТН " дали да бъде подсилен кабинет с министър председател Асен Василев, само че при неналичието на разговор и предварителните условия от " ИТН " (правителство, в което Кирил Петков не е министър, а Асен Василев по-скоро не участва - бел. авт.) по-скоро той няма да бъде подсилен.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР