Никой от лекарите не е учен как да лекува пациенти

...
Никой от лекарите не е учен как да лекува пациенти
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Не са ни учили да преглеждаме пациенти по телефона

Никой от лекарите не е академик по какъв начин да лекува пациенти по телефона. Това обаче е единственият метод за контакт сред персонални доктор и пациентите сега.
" Преглед по телефона е нещо неосъществимо. Стараем се да реализираме бърз контакт с пациентите, които имат недоволства, само че може да има изкривявания ", разяснява пред БНР доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз.

Той разяснява, че постоянно хората прибягват до самолечение и късно търсят лекарска помощ. Според него това постоянно се случва при хора, завърнали се от чужбина, които нямат персонален доктор в България.

По време на Великденските празници са нужни по-строги ограничения поради действителния риск от епидемиологични гърмежи по храмовете, безапелационен беше доктор Брънзалов.

Заместник-председателят на БЛС напомни, че за вирусна зараза антибиотиците не са подобаващото лекуване и посочи, че не се изписват антибиотици по телефона, тъй като за тях би трябвало рецепта. Той посочи, че решението ще е електронната рецепта. Българският лекарски съюз и Съюза на фармацевтите водят диалози за въвеждането на електронна рецепта, уточни доктор Брънзалов.

Лекарят посочи, че персоналните лекари не би трябвало да посещават пациентите по домовете им:

" Ако не опазим лекарите, ще стане като в Италия - те признаха, че не са опазили медицинските си експерти. Нямаме опция, с която да можем да се оправим. опитваме се оптимално близо да бъдем до нашите пациенти. Трябва да гледаме на всеки от тях като на евентуално болен от Covid-19 ".

Във връзка с настояването на БЛС за " зелен кулоар " за деца в парка и за отваряне на женските съвещания, доктор Николай Брънзалов сподели, че отговорът от Министерството на здравеопазването е бил, че на този стадий не може да се реализира.

Ще намерим решение и за имунизирането на децата по имунизационния календар, само че науката споделя:

" В епидемиологична конюнктура да се слага на тестване имунитетът на пациентите по различен мотив - е рисково! ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР