Никой обаче не го е еня. Защото, оказва се, популизмът

...
Никой обаче не го е еня. Защото, оказва се, популизмът
Коментари Харесай

Шоумени, популисти, мениджъри и едни корумпета за опозиция. Какво друго очаквахме?

Никой обаче не го е еня.

Защото, става известно, популизмът е като бръшлян по фасадата на някоя постройка. Изглежда доста красиво, само че убива политическите идеологии и моралът, които стоят зад него (уж). Популизмът е като красива, само че празна кутия, която сграбчва окото, само че след това оставя горчивият усет на разочарованието.

Но стига с метафорите.

Какво стана с вашата отговорност, господа? Какво стана с битката за националното богатство? “Конструктивната опозиция” в лицето на ГЕРБ наподобява вижда чудесна опция в нови избори и дори зове за избор на (не)доверие, тъй като нямало, видите ли, по какъв начин Петков и сие да кроят проекти за държавно управление на малцинството, в случай че не разполагали с доверието на Народното събрание. Думите са на господин Тома Биков - един от най-големите представители на ГЕРБ и най-големите бранители на Бойко Борисов. Сиреч, вика Биков, най-добре е да идем на избори.

Във време на война, която ще продължи неизвестно докога. Във време на чудовищна инфлация, в което цените порастват с всеки минал ден, само че никой нищо не може да направи по въпроса. Във времена, в които би трябвало да се вземат тежки решения, няма призната актуализация на бюджета и казано просто - пари нЕма, вие, виновни и изключително градивни господа, желаете да се явим на нови избори. Защо? Защото ще възпроизведат нещо по-различно? Не, няма.

Толкова ли ви беше значимо да прокарате тяснопартийните си ползи, скъпи сценаристи? Толкова ли беше неотложно таман тия пари за пътища да бъдат дадени на Министерство на регионалното развитие, че да хвърлите страната в следващ безпорядък? Правителство с ваше присъединяване си беше съветска рулетка от ден 1. Спомняме си доста добре какво стана при първите избори през април предходната година, спомняме си какво стана и при вторите и си спомняме всички оферти, които направихте. Спомняме си компрометираните персони, които издигнахте за кандидат-премиери и си спомняме по какъв начин казахте “Пичове, няма да стане”, когато никой не се съгласи да ви играе по свирката.

Къде са промените, които обещахте, скъпи господа, приключили Харвард и многоуважаеми представители на градската десница. Какво стана със правосъдната промяна, да вземем за пример? Главният прокурор Иван Гешев имаше по-голяма самодейност от вас, което единствено по себе си е срамно. Какво стана с битката с корупцията? Предложихте нов началник на КПКОНПИ едвам през вчерашния ден, месеци откакто обещахте, че това ще е една от първите реформирани у нас структури.

Къде са милиардите вложения, които сякаш са привлечени у нас? Има ли спорове на ползи? Какво стана д инспекцията на “Gem Corp” и заводът за акумулатори, да вземем за пример? Какво тъкмо стана на “Капитан Андреево”?

И един къс въпрос към госпожа Нинова - по какъв начин спите вечер? Питам единствено.

Казвала съм го и преди - няма какво друго да чакаме, когато отпред на страната застанаха шоумени и сценаристи. Шоуто изисква самун и зрелища, а в тези няколко месеца имаше по всичко от доста. Няма какво да чакаме, когато отпред на страната застанаха хора с мениджърско мислене. Това не е компания. Това е страна. Няма какво друго да чакаме, когато отпред на страната застана наследница на комунистическата партия, която от години с популизъм се пробва да хване държавното кормило. Няма какво друго да чакаме, когато в съпротива имаме лица, които си играят с публичните настроения и криворазбраната ни визия за история. Няма какво друго да чакаме, когато в съпротива имаме корумпирани лица.

Честити избори.

Джесика Вълчева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР