Никой няма интерес да спира строежа на автомагистрала Хемус, каза

...
Никой няма интерес да спира строежа на автомагистрала Хемус, каза
Коментари Харесай

Комитова: Никой няма интерес да спира строежа на магистрала Хемус

Никой няма интерес да стопира градежа на автомагистрала " Хемус ", сподели пред публицисти през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

Магистрала " Хемус " се строи в три сектора, там компаниите не са спирали работа. Те са получили доста повече пари в сравнение с им е належащо, сподели Комитова. Не бих спряла строителство без причина, а такава няма. Освен това незавършеното строителство е най-скъпо, сподели Комитова. Строежът на автомагистралата е важен за Северна България и би трябвало да бъде издигната, акцентира тя. Строителството може да бъде спряно единствено от компаниите, които работят, в случай че кажат, че нямат пари за заплати, само че не считам че те биха постъпили по този метод, сподели министър Комитова.

По думите ѝ за получените предплатено пари за строителството на автомагистралата компаниите нямат банкови гаранции, само че имат гаранции при застрахователи, които обаче не бяха посочени.

Министър Комитова съобщи, че няма да допусне строителството на автомагистралата да става посредством метода инженеринг.

Никой не може да каже по кое време ще е подготвена автомагистралата. Първо е трябвало да има план на цялата автомагистрала, а по-късно да стартира строителството, оповестиха от екипа на Комитова. Абсурдно е да се споделя, че автомагистралата би трябвало да бъде приключена през 2024 година. По първите три прави и това, което е планувано да бъде направено, ще бъде направено, сподели Тодор Анастасов, зам.-министър на Министерство на регионалното развитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР