Никой не знае какво се е случило в съзнанието на

...
Никой не знае какво се е случило в съзнанието на
Коментари Харесай

Полк. Елин Алексов за авиокатастрофата на 13 септември: Картината беше зловеща

„ Никой не знае какво се е случило в съзнанието на тези две момчета, доста положително и потвърдени експерти, в последните секунди от живота им. Бях на място неотложно след злополуката. Картината беше злокобна, виждаше се по какъв начин самолетът се е разрушавал, плъзгайки се косо на една рульожа. Накрая на тази голяма диря от разпилени части се намираха телата на двамата водачи “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ ръководителят на Военно-апелативна прокуратура полковник Елин Алексов. Той още веднъж изрече съболезнования на фамилиите на починалите водачи и прикани за сдържаност и покорност.

По думите му към момента е доста рано да се кажат аргументите за авиокатастрофата на 13 септември, когато при подготвителен полет в Трета авиационна база „ Граф Игнатиево “ починаха двама водачи – подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.

 „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи България 3 мин. „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Израел заяви публично, че водачът на Светът 2 мин. Израел заяви публично, че водачът на " Хамас " Яхия Синуар е погубен  В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна? Светът 5 мин. В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна?  Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 4 мин. Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО) България 2 мин. Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО)  17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ) България 1 мин. 17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ)  Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна Любопитно 3 мин. Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна  „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи България 3 мин. „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Израел заяви публично, че водачът на Светът 2 мин. Израел заяви публично, че водачът на " Хамас " Яхия Синуар е погубен  В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна? Светът 5 мин. В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна?  Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 4 мин. Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО) България 2 мин. Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО)  17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ) България 1 мин. 17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ)  Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна Любопитно 3 мин. Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна

Полк. Алексов сподели, че заключението за безпричинно висок риск от страна на водачите е на експертите по административното следствие от военната полиция. Дали то ще бъде потвърдено, следва да разберем. Оповестените резултати ще бъдат приобщени към досъденото производство в Пловдивската военно-окръжна прокуратура.

„ Предстои доста комплицирана експертиза, на която ще бъдат предоставени данните от черната кутия, разпитите на очевидците, видеозаписите. Разследването ще продължи дълго, с цел да може да се разбере обективно повода за злополуката. Ако има човешко деяние или безучастие, чие е и има ли опция да се носи наказателна отговорност. В рамките на седем секунди беше осъществено това упражнение и злополучният завършек на двамата водачи “, посочи ръководителят на Военно-апелативна прокуратура.

По думите му всичко е станало толкоз бързо и динамично и доста елементи би трябвало да бъдат възобновени.

„ Всичко би трябвало да бъде изследвано, всяка допустима експертиза, в това число психиатрична и психична за положението на водачите преди полета, за техния живот, в случай че е належащо. Всичко, което е можело да бъде механически направено, е направено и ще бъде събрано приобщено към досъдебното произвеждане. Анализ на връзката ще бъде изработен, в това число и на страничните шумове, в случай че е допустимо, с цел да се разбере оптимално обективно какво се е случило “, изясни полковник Елин Алексов.

Въпросът за отговорностите също стои в границите на предмета на доказване, добави той. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР