Никой не се е отзовал на призива на Община Варна

...
Никой не се е отзовал на призива на Община Варна
Коментари Харесай

Търсят спешно осиновители на кучетата от приюта в Каменар

Никой не се е отзовал на апела на Община Варна за осиновяване на кучета то приюта в село Каменар. Това сподели за Радио Варна заместник-кметът по сигурността Тодор Иванов.

Призивът беше насочен в навечерието на Нова година. От тогава до през днешния ден по думите на Тодор Иванов от казуса се интересуват само медиите. В приюта сега има 48 животни.

Причината да бъде осиновено куче от общинския подслон е неналичието на ветеринарен лекар. Така не може да се реализира една от главните действия - кастрирането на животните. 

" Не можем да ги обгрижваме, а то си е обвързване на общината. Не разполагаме с доктор, по тази причина търсим метод да запазим положителното обслужване на животните ", разяснява Тодор Иванов.

Община Варна има две свободни позиции за ветеринарен лекар, а състезанието е разгласен при започване на декември. Желаещи обаче няма.

" Предприели сме стъпки за подписване на контракт с частна клиника, само че това ще отнеме време, защото се изисква социална поръчка ", добави Тодор Иванов.

Ветеринарните лекари в приюта не се задържали доста дълго на позицията поради непрекъснатите инспекции от прокуратура и полиция поради непрекъснати сигнали.

Сигналите били неоснователни, само че стресът за чиновниците бил отромен и огромна част от тях са напуснали, посочи Тодор Иванов. 

Предстои броене на бездомните кучета във Варна.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР