Никой не разбира нашата позиция и никой не я подкрепя

...
Никой не разбира нашата позиция и никой не я подкрепя
Коментари Харесай

Дипломат: България може да попадне в изолация заради Северна Македония

Никой не схваща нашата позиция и никой не я поддържа по този начин, както беше оповестена. България може да попадне в интернационална изолираност. Нашата позиция не се поддържа. Това счита Любомир Кючуков, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи.

Гърция също беше изолирана, само че Гърция и България вземат решение два радикално противоположни въпроси. Гърция се пробва да потвърди, че няма нищо общо със Северна Македония, а ние – че всичко ни е общо, разяснява той.

"Става дума за македонизма, който е идеология. След това, което ние направихме, съгласно мен в Скопие умерено може да стартират честванията на македонизма. Това генерира съществени антибългарски настроения. България направи не малко, само че направи и доста неточности ", продължи още Кючуков.

По неговоите думи Северна Македония предизвика свадите, ние влизаме в този капан обаче.

България е на път да откаже да поддържа преговорната рамка на Северна Македония за участието й в Европейския съюз. Заради различията през днешния ден министър председателят на западната ни съседка Зоран Заев идва в България за среща с Бойко Борисов. Двамата от дълго време показват положителни връзки, само че все пак двете страни остават разграничени във визията си какви отстъпки би трябвало да се създадат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР