Никой не очаква държавите от НАТО да постигнат незабавно разходи

...
Никой не очаква държавите от НАТО да постигнат незабавно разходи
Коментари Харесай

НАТО: Никой не очаква постигането на разходи за отбрана от два процента от БВП веднага

Никой не чака страните от НАТО да реализират неотложно разноски за защита, равни на два % от техния БВП (БВП). Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на взаимна конференция с президента на Словения Борут Пахор.

Не се чака това ниво на отбранителните разноски да бъде реализирано тази година, добави Столтенберг. Той означи, че решението за достигането на два % от Брутният вътрешен продукт бе взето през 2014 година и се планува да бъде изпълнено в десетгодишен период.

Очакваме да спре намаляването на разноските за защита, а по-късно да стартира нарастване. След Студената война страните от НАТО започнаха да понижават военните си разноски, тъй като напрежението спадна. От 2014 година, с противозаконните дейности на Русия в Крим, се наложи да поемем в противоположната посока, добави Столтенберг.

Пахор разясни, че не чака скоро задачата за разноски от два % от Брутният вътрешен продукт да бъде реализирана. По думите му Словения ще усили отбранителните си разноски, както съумее, само че не поради НАТО, а поради отговорността към сигурността на личните си жители, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР