Никой не очаква да дам добра оценка за 100-те дни

...
Никой не очаква да дам добра оценка за 100-те дни
Коментари Харесай

Тома Биков: Това правителство не е просто слабо, то става опасно за страната

Никой не чака да дам добра оценка за 100-те дни на държавното управление. Ще изтъквам днешните данни за пролетната прогноза на Министерство на финансите, които са за над 10% инфлация и към 2 % стопански напредък. Това го споделя Министерство на финансите, ръководещо се от човек, който преди един месец предвижда 4,4% стопански напредък растеж и 5,6% инфлация. Това беше преди войната, само че би трябвало да кажем, че ние също преди войната на дебатите за бюджета, му казахме доста ясно, че това е една нереалистична прогноза. Предложихме да върнем бюджета в комисията, защото имаше една седмица, тъй като бяхме решили до 31 март да работи остарелия бюджет. Имаше време този бюджет да бъде наведен в някакъв съответен тип, само че тогава споделиха " не ".

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Актуализацията е обикновено нещо, само че те заложиха актуализацията още при приемането на бюджета. Това да не е в положение да планираш за един месец напред, му се случва за повторно на Василев. Предния път беше аткуализацията на бюджета за 2020 година от служебното държавно управление и след тъкмо един месец отново същото. Тогавашния финансов министър, който явно е най-силната фигура в това държавно управление и най-овластената, не е в положение да предвижда за повече от един месец напред, а министър-председателя съгласно мен въобще не е в положение да предвижда какво ще направи на следващия ден, камо ли за 100 дни, добави Биков.

Имаме учредения да желаеме избор на съмнение на кабинета по най-различни тематики, само че няма да го създадем. Според мен ние би трябвало да изчакаме част от партиите в ръководещата коалиция сами да стигнат до извода, че това държавно управление не е просто едва, а че става рисково за страната, и аз мисля, че те са в развой на такова осъзнаване. Поне тези от тях, които ще носят отговорността за това свое присъединяване в едно такова ръководство години наред, сподели още Тома Биков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР