Никой не ни е информирал, че Агенция Пътна Инфраструктура няма

...
Никой не ни е информирал, че Агенция Пътна Инфраструктура няма
Коментари Харесай

Телетол: Правото за продажба на електронни винетки не се добива чрез обществена поръчка

Никой не ни е уведомил, че Агенция Пътна Инфраструктура " няма да разреши " на нашето сдружение Телетол да стартира продажба на електронни винетки, като едностранно е прекратила подписания с нас въз основата на " неосъществена техническа съгласуемост ". Научихме за това решение от медиите.
Това се споделя в позиция на компанията, изпратена до медиите от шефа Мартин Димитров.
В тази връзка желаеме да Ви осведомяваме, че все още от Пътната Агенция не са уведомили публично никой от нашия екип за взетото от тях решение, което решение, в случай че е правилно, откровено ни изненадва! Днес нашият екип ще насочи публично питане към АПИ за появилата се информация и дали тя е същинска или “фалшива ” вест.
След като установим обстоятелствата и аргументите за появилата се информация, ние от Телетол ще проведем обществена среща, на която целият ни екип ще Ви запознае с действителната обстановка и обстоятелствата към нея.
В тази връзка желаеме да осведомяваме обществеността, че с помощта на европейските правила от началото на 2019 година, правото за продажба на електронни винетки не се добива посредством социална поръчка, а посредством регистрация, като всяка българска компания, която има стремежи да продава винетки посредством уеб уебсайт, мобилно приложение или различен канал, може да изиска да бъде записана като снабдител и то единствено посредством даване на административни документи за сдружението.
Ние от Телетол откровено имаме вяра, че свободата на този “нов ” пазар за снабдители ще реши проблемите на хиляди български жители, които от старта на системата за електронни винетки и в изискванията на пазарен монопол на 1 снабдител, изгубиха религия и доверие в електронните системи ", се споделя още в известието.
Вчера от АПИ оповестиха следното:
" Регистрираният от АПИ втори Национален снабдител на услуги, с който беше подписан контракт на 14 май 2019 година – „ Телетол ” АД, няма да има опция да продава електронни винетки, защото не реализира оперативна съгласуемост на база интерфейс с Електронната система за събиране на пътни такси. Съгласно Общите условия за вписване на НДУ, сдружението имаше 10 дни, с цел да откри съгласуемост на база интерфейс и договорът да влезе в действие.
На 4 юни 2019 година в АПИ е получен отговор от представляващия “Телетол ” АД Мартин Димитров, в който той предлага “осигуряване на техническо решение за лична сметка, което съставлява непрестанен канал за покриване на гореописаните условия ”. Това всъщност значи напълно нова технология, която няма нищо общо с осъществяването на условията от Общите условия за обезпечаване на техническа съгласуемост на оборудването на НДУ с Елекронната система за събиране на пътни такси.
Предложеното от “Телетол ” АД съставлява съществено несъблюдение на Договора от 14 май 2019 година и опит за пренаписване на Общите условия и контракта. Ако то бъде признато, това би довело до отрицателно засягане на сигурността на Електронната система на АПИ, а от там и на националните ползи, които тази система следва да подсигурява посредством вярната й и сигурна употреба.
Поради непостигане на изискваната в Общите условия оперативна съгласуемост, със свое решение от 19 юни 2019 година Управителният съвет на пътната организация приключи контракта на “Телетол ” АД. Дружеството остава в регистъра на Националните снабдители на услуги и в случай че на по-късен стадий реализира сполучлива оперативна интеграция с интерфейса на централната система при въвеждане в комерсиална употреба на тол системата, ще може да партнира на АПИ в събирането на тол такси. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР