Никой не може да отрече, че храната и водата е

...
Никой не може да отрече, че храната и водата е
Коментари Харесай

Храните, които изяждат енергията ни

Никой не може да отхвърли, че храната и водата е нашето най-важно " гориво “ за живот. Но малко хора знаят, че има и храни, които " изяждат “ от силата ни!

Винаги се стремим да хапваме добре и здравословно, само че би трябвало да имаме съществени знания за това по какъв начин въздействат другите неща, които одобряваме, на нашето тяло.

Човек може да прекали и с кафето, и със сладкото... Като се замислим всяко нещо в огромни количества предизвиква неспокойствие. Кои храни са нездравословни?

Храни без сила

Пържени храни

Те, както и храните с високо наличие на мазнини, попречват вярното действие на мозъка. Това може да докара до чувство за отмалялост, а в по-дългосрочен проект и до утежняване на когнитивните функционалности.

Храни с ниско наличие на желязо

Когато този детайл е с ниско наличие в кръвта, това може да докара до анемия. А тя от своя страна провокира отмалялост. За да се избегне това, експертите предлагат по-честото изразходване на тъмнозелени храни, както и леща или нахут.

Червено вино и алкохол

Тези питиета може и да покачват градуса на настроението, само че не и на силата. Алкохолът работи депресиращо, води до унесеност и може да докара до осуетяване на режима на сън и хронична отмалялост.

Сладки неща

Всякакви вкусотийки с доста захар в тях са пагубни за силата ни. Те също внезапно повишават силата на тялото и след това внезапно я понижават. А в случай че се употребяват доста постоянно, мозъкът стопира да създава веществото, което кара човек да бъде съсредоточен и деликатен.

Енергийните питиета

Звучи парадоксално, само че е тъкмо по този начин. Тези напитки ни зареждат с ударна доза сила, само че този прилив отслабва внезапно, откакто действието на кофеина и другите енергийни съставни елементи спре. Тогава вие ще се почувствате още по-уморени.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР