Никой не може да ни извива ръцете. Това коментира пред

...
Никой не може да ни извива ръцете. Това коментира пред
Коментари Харесай

Кирил Петков за газа: Никой не може да ни извива ръцете

Никой не може да ни извива ръцете. Това разяснява пред Нова нюз министър председателят Кирил Петков.

Исках да потвърдя, че България не е подвластна и можем да отстояваме ползите си. По този метод да покажем, че никой едностранно не може да ни извива ръцете, разяснява той.„ Самият газ от Щатите идва на по-ниска цена. С всички други стъпки би трябвало да стане еквивалента на тази от „ Газпром ”. Паралелно, до момента в който бяхме в Съединени американски щати, договорихме и азерския газ, който да пристигна в България на 1 юли, без значение дали е издигната гръцката връзка ”, добави министър-председателят.

По думите му гръцката връзка е доста значима, само че не е основна за доставките на газ. Това „ изхвърлило в кошчето ” тезата, че не можем да получаваме азерски газ, тъй като тази връзка не е издигната.

Петков посочи, че договорът за американския газ към този момент е подписан и двата кораба са тръгнали, известно е и цената. „ Подписан е непосредствено с американска компания. Няма да кажа имена, тъй като целият свят търси от кое място да купи полутечен газ ”, изясни той.  

Относно недоволството на превозвачите министър-председателят сподели, че схваща сектора. „ Ако имаше български горива, с които можем да ги субсидираме, щеше да е прелестно. Но нямаме ”, добави той.

Коментар от него пристигна и за записа от срещата с превозвачите: „ Четири пъти ме прекъснаха и споделиха: „ Нямаме време да Ви слушаме ”. Когато някой ти каже така…затова отговорих: „ Ето я вратата ”, разясни Петков.

Той добави, че дребните превозвачи не са си тръгнали от срещата. И добави: „ Не може да се поддаваме на чисто политическия напън на някакви хора, които желаят просто това държавно управление да не е там ”, безапелационен е министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР