Никой не може да избяга от Барби манията! Наред с

...
Никой не може да избяга от Барби манията! Наред с
Коментари Харесай

Барби паста – рецепта за розови спагети

Никой не може да избяга от Барби манията! Наред с облеклото, грима и напитките в този момент тя болести и храната. Вместо с песто към този момент подготвяме пастата си с алено цвекло и фета. Ястието освен припомня оптически на най-гледания филм това лято, само че и съдържа редица значими хранителни субстанции.  Ето какво ви е нужно, с цел да си извършите вкусната розова Барби паста.

Съставки (за 2 порции):

    250 g (пълнозърнеста) паста

    2 глави алено цвекло

    100 g сирене фета (от които се заделя малко за топинга)

    1 скилидка чесън

    1 глава червен лук

    1 супена лъжица зехтин

    Сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне:

   Пастата се сварява както нормално. Заделят се два черпака от водата, в която са врели. Цвеклото, чесънът и лукът се нарязват на едро. Добавя се натрошеното сирене фета. Всичко се сипва във форма за суфле, подправя се със солта и черния пипер и се залива със зехтина. Пече се 30-40 минути във фурната на 180 градуса. След това сместа се поставя в пасатор дружно с водата от пастата. Пасира се, до момента в който се получи хомогенна маса. Пастата се залива със соса и се гарнира с бучки сирене фета. Готово!

Ако предпочитате веган вид, може да замените фетата с веган сирене или да употребявате флейкс от бирена квас.

Ето за какво Барби-пастата е толкоз здравословна

Барби-пастата засища освен стомаха, само че и окото. Дори единствено с типа си розовото ядене се грижи за положително въодушевление. Освен това съдържа доста потребни субстанции. Червеното цвекло е оскъдно на калории и гъмжи от минерали, измежду които калций, фосфор, калий, магнезий и желязо. Зеленчукът е и добър източник на витамин В, витамин С и фолиева киселина. В композиция с останалите съставки се получава уравновесено ядене, което зарежда с доста сила.  Причината да изберете пълнозърнеста вместо пшеничена паста е, че ще ви държи по-дълго сити и няма да се отрази директно върху кръвната захар. Добър вкус!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР