Никой не ме е канил на такава среща. Освен това

...
Никой не ме е канил на такава среща. Освен това
Коментари Харесай

Служебният министър на културата Велислав Минеков скочи на Румен Радев

„ Никой не ме е канил на такава среща. Освен това доколкото знам е имало от вътрешната страна предупреждение  да не бъде споделяна с никого. Тя се е провела отчасти на някакво заседание на които едни вървят, а другите не са поканени. Изобщо ситуацията от вътрешната страна е ужасяваща и смущаваща, само че това са шестнадесет души – единият от тях мисля, че е на цивилен контракт, а в случай че пресметнем артистите в театъра, които са на щат и които са на цивилен контракт и тези които ще продължат на цивилен контракт, тъй като имаше всеобщо пенсионирани. Те са някъде към 86 или повече, 16 души не са 86 ”. Това съобщи Велислав Минеков по време на чуването си в  комисията по просвета във връзка със срещата на президента Радев с артисти от Народния спектакъл.

Припомняме, че в края на предходната година служебният министър се забърка в величествен скандал като се намеси неприемливо в работата на Народния спектакъл. Наложи се самият президент Румен Радев да се срещне с актьорите от първата ни сцена, които му написаха отворено писмо и да ги увери, че в случай че Минеков още един път ги обиди, няма да е повече министър.

С тези си думи обаче някогашният член на „ Отровното трио ” остро се опълчи на президента Радев, като от една страна разгласи, че срещата му с актьорите е била загадка, а въпреки това още веднъж сложи разграничителни линии сред институцията и театъра.  Припомняме, че по време на срещата с актьорите президентът акцентира, че институциите би трябвало да бъдат сътрудник на хората на изкуството и да съхраняват достолепието им, тъй че артистите да усещат поддръжка и да имат свободата и спокойствието да работят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР