Никой не говори за необлагаем минимум, а минималната заплата се

...
Никой не говори за необлагаем минимум, а минималната заплата се
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Сигурно тези 60 лева, които бяха за ковид, ще ги прекръстят на антиинфлационни

" Никой не приказва за необлагаем най-малко, а минималната заплата се планува да е без смяна до 2025 година Вчера господин Гьоков сподели, че ще усилят пенсиите с 21%. Сигурно тези пари, 60-те лв., които бяха за коронавирус, ще ги прекръстят на антиинфлационни. Но би трябвало да създадат преизчисление на пенсиите на база средноосигурителния приход най-късно 2021 или 2022 година Иначе ще има огромна ножица сред старите и новите пенсии за едни и същи специалности ".

Това сподели икономистът Мика Зайкова пред Българска национална телевизия.

Единствената добра мярка за мен е повдигането на прага за регистрация на компании по Данък добавена стойност, само че това няма отношение към 2022 година, тъй като ще стане от 2023 г. Вчера господин министър председателят даде обещание на работодателите, че ще вдигне дотацията за тока, само че за газа нищо не сподели, сподели още тя.

Компенсацията за цените е доста огромна и в случай че сработи, то те ще са на равнищата от април, разяснява пък основният икономист в Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов.

Ако си спомняте, има един бранш, който носи доходи и това е промишления. Инфлационните цени не носят растеж към Брутният вътрешен продукт. Говореше се, че са дадени 4 милиарда за бизнеса, само че се оказа, че са 1 милиарда Ако в действителност се случи това, за което говорите, в действителност ще има облекчения за бизнеса, отвърна Зайкова.

Март индустриалното произвеждане по действителен показател е рекордно. Имаме действителен растеж, не сме в рецесия към момента. Ние сме в инфлация и война, само че най-малко до март и април не сме във всеобща криза, безапелационен бе Богданов.

Увеличаваме приходите си в първата част на бюджета за сметка на финансовите разноски, акцентира Зайкова. Тя настоя, че би трябвало да се огледа в приходите. 

На мен ми липсват ограничения за средносрочен и дълготраен напредък. Планът за възобновяване - там би трябвало да се работи бързо и транспарантно. Все отново си мисля, че може да се даде и нулев налог за реинвестиране на облага за бизнеса. Трябва и по-ефективна система за обществено подкрепяне. Идва нова зима и би трябвало система, която да поддържа енергийно бедните, безапелационен бе Богданов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР