Никой не е застрахован, че няма да стане жертва на

...
Никой не е застрахован, че няма да стане жертва на
Коментари Харесай

Каролев стана жертва на измама с банкови карти

Никой не е застрахован, че няма да стане жертва на финансова машинация. Икономистът Владимир Каролев също. Той е станал жертва на скица с банкови карти. Два пъти от Бахамските острови са били източени по 200 $ от негова карта. За случая той описа в студиото на " България заран ":

" Преди няколко дни получих SMS уведомление, което обаче не прегледах незабавно. Оказа се неточност от моя страна, тъй като по този начин можех да предотвратя второто изтегляне. В известието пишеше, че са изтеглени пари от банка на Бахамите ".

Каролев се обажда на телефон към банката, от която е съответната карта и оттова му споделят, че са забелязали тегленето, като предположили машинация. Без да го питат от банката са блокирали картата на икономиста, с цел да предотвратят следващи измами.

" Хората би трябвало да знаят, че в случай че докажете, че не сте теглили тези пари, сумата може да се възвърне ", обясни Владимир Каролев.

Гостът на малкия екран счита, че картата му е била скимирана.

Предната седмица Каролев бил в Милано, където е решил да изтегли пари от махленски банкомат.

" Банкоматът беше при започване на един парк, само че нямах пари в кеш, а трябваше да хвана такси, по тази причина изтеглих. Предполагам, че там се е случило скимирането, защото машината не беше сложена към банка ", изясни той, като посъветва хората да не теглят пари от улични банкомати, които не са прикрепени към банков клон.

" Скимирането съставлява слагане на доста фино фолио върху машината за изтегляне и, когато поставиш картата, по този начин измамниците я четат, посредством и на поставеното вътре устройство. Чрез тънкото фолио разпознават кода на картата, вършат препис и го изпращат на Бахамите ", описа икономистът.

Каролев е безапелационен, че отбраната от сходен вид мошеници в 100% от случаите е единствено, в случай че се усетите в точния момент. Тогава парите биха били възобновени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР