Никой не е предполагал, че ще има такава динамика в

...
Никой не е предполагал, че ще има такава динамика в
Коментари Харесай

Цветанов: Ако ПП-ДБ променят позицията си, няма да е здравословно за България

Никой не е предполагал, че ще има такава динамичност в страната след гърмежа и опита за атентат против основния прокурор, само че след конференцията самият той отвори прозореца и се видя истината за опита за оставката му и всичко като дейности от страна на Сарафов. Това сподели Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България в „ Алтернативата “.

 

„ Вярвам повече на Гешев в сравнение с Борисов – можем да предположим, че всичко разказано се е повтаряло във времето с други сходни случаи, да вземем за пример Апартаментгейт “, съобщи Цветанов.

 

„ Не съм човек, който ще разреши някой да се забавлява с мен и по тази причина избрах да напусна. Не знам по какъв начин се усещат сътрудниците, останали в парламентарната група. Тези, които сега съставляват обществено ГЕРБ, не са били в никакъв случай в ГЕРБ, а постоянно в съпротива. Сега са най-верните стожери на Борисовия модел “, добави политикът.

 

Той попита къде са стойностните и качествени претенденти за кметове и народни представители, които са били в ГЕРБ от самото ѝ основаване?

„ Всичко беше опорочено и стана конформистко. В последните 4-5 години ГЕРБ от най-желаната партия стана най-мразения и нежелателен сътрудник “, сподели Цветанов.

 

„ Забележете, шефката на ПГ на ГЕРБ не е знаела за изказването на Габриел за настояването за оставка на главния прокурор. Тя има положителни качества, само че терзанието ми е, че Борисов просто ще я похарчи “, изрази мнение Цветан Цветанов.

 

По думите му в случай че сметнем математическия общ брой, на Габриел ѝ остава да получи поддръжка единствено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, само че гласовете не стигат.

 

„ Ако ПП-ДБ трансформират позицията си, това няма да е здравословно за България. Смятам, че ще се направи опит в третия мандат, само че след събитията от последните 48 часа е по-вероятно да се върви към нови предварителни избори. Дано те да бъдат извършени след локалния избор.

 

Допреди две седмици главните акценти бяха бюджетът и законодателния пакет и по тази причина Радев даде толеранс, само че към момента нямаме определени ръководители на непрекъснатите комисии и влязохме в хипотезата – абсурд за българския парламент – ръководителите от 48 Народно събрание да оглавят съответните комисии “, акцентира Цветанов.

 

„ След изборите Борисов имаше една цел – да бъде легитимиран от ПП-ДБ. Затова най-голямата неточност е отиването на лидерска среща с него, с цел да стартира той да лидира процеса. Борисов може да дава обещание всичко, само че най-после, когато бъде определено държавно управление, той ще си направи това, което знае. В първия си мандат той не се месеше в работата на нито един от министрите и нито един от ресорите. Вторият мандат беше по-различен, тъй като беше в настройка с Реформаторския блок. В третия към този момент всичко беше опорочено “, изрази мнение Цветанов.


„ Защо никой от политическите играчи, които вземат участие в диалозите, не попита Габриел за образци за уронване престижа на правосъдната система. Гешев трупаше негатив и публично отрицание, тъй като се смяташе, че има нещо, отлагащо решаването на някои каузи, свързани с всички лица, които сега съставляват интерес “.

 

„ Интересна е позицията на прокурорите, тъй като единствено преди няколко дни те стачкуваха в отбрана на гл. прокурор. Ще имаме много сериозна динамичност. Самият факт, че след пресконференциите Българска социалистическа партия внезапно промени позицията си е задоволителен. Когато бяха формирани моите политически каузи, Сарафов беше значимата настояща фигура за натиска, който беше оказван да се търси непременно обвиняване и наказание. Когато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, имаше задоволително оперативни данни да се пристъпи към реализация, която не я прави министърът, а оперативните служби, взаимно с прокуратурата “, напомни Цветан Цветанов.

 

„ Искам да попитам Алексей Петров какъв беше статутът му в ДАНС. Във времето, когато той беше част от националната сигурност на страната, за какво имаше 18 отвличания, 2008-9 година, и за какво имаше поръчкови убийства, които не бяха разкривани. Когато станах министър на вътрешните работи, тези групи бяха осъществени, арестувани. Защитавал съм националните ползи, имал съм диалози с доста сътрудници, искащи успеваемост в БОП и ние го постигнахме в интервала 2009-13 година “, уточни в умозаключение Цветанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР