Никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства

...
Никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства
Коментари Харесай

Има дефицит, а не пари за пълнене гушите на крадливи фирми: Караджов

" Никой не е поставял изискване за предоставяне на спомагателни средства за Министерство на регионалното развитие. Има натрупан недостиг, а не пари, които Караджов желае, с цел да изпълни гушите на крадливи компании ". Това съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов на конференция, часове откакто водачът на  " ИТН " - Слави Трифонов, разгласи, че четиримата министри от партията напущат кабинета.

 

Караджов разяснява изказванията на " Продължаваме Промяната " и премиера Кирил Петков, който в сряда съобщи, че министърът е изискал спомагателни 3,9 милиарда за бюджета на подопечното му ведомство, съобщи Нова тв.

 

" Това е неистина. Информирах за сериозна дупка от 3,9 милиарда От нашия бюджет бяха трансферирани 1,2 милиарда за остарели заплащания и още толкоз - също за остарели, стартирани заплащания, с които бюджетът на Министерство на регионалното развитие е претрупан в допълнение. Беше стихотворец ангажимент, че тези средства ще се прибавят в актуализацията ", изясни Караджов. И добави, че в обновената план-сметка на страната въобще няма заложени пари за строителството на автомагистрала " Хемус " и на скоростния път Видин - Ботевград.

 

" Финансовият министър сподели, че там няма да се поставят средства, тъй като първо трябвало да се разплете въпросът с инхаус процедурите. Там са половин милиард по инхаус и още половин милиард – по Закон за обществените поръчки процедури ", безапелационен бе районният министър. 

 

" Всичко това се дължи на обстоятелството, че още от началото не е планувано финансиране за автомагистралите. Ето това са въпросните 3,9 милиарда Но те в никакъв случай не са желани, а единствено бяха показани на работните групи. Мнението ми беше, че можем да забавим и отложим заплащания, само че не се знаеше дали ще се оправим и дали няма да създадем риск ", сподели още Караджов.

 

" Караджов желае 3,9 милиарда и по тази причина Има Такъв Народ си потегля е едно подправено опрощение, което беше обещано през вчерашния ден. В суматохата, че изпускат ръководството и не знаят какво да кажат, започнаха по същия метод, както когато се избираше началник на Българска народна банка - да приказват за крадливите компании и милиарди, които нямат нищо общо с проблема за вчерашното ми овакантяване на съвещанието на Министерски съвет, нито дават отговор на обстоятелствата ”, съобщи вицепремиерът.

 

Той изясни, че на 31 януари тази година е изпратил до Петков, Василев и Рашков флашка с доста информация за " драмите с инхаус процедурите ” и помолил да се вземе решение за това по какъв начин ще се работи оттук насетне. Поискал и среща с премиера, финансовия и вътрешния министър. В последна сметка такава се провела на 12 май.

 

" На нея тематика беше какво вършим с инхаус договорите и с цялата тази плетеница – ще ги прекратяваме ли, или не. На срещата беше и Рашков, който през вчерашния ден даде някаква информация че надали не ние скрито приготвяме вид да заобиколим разпоредбите. След срещата началникът на кабинета Лена Бориславова изпрати мейл до всички нас – Караджов, Василев, Петков, Андрей Цеков, Анна Адамова, Ивайло Стайков, Жана Докова. Той гласеше: " Здравейте! Парен каша духа. Затова конкретизирам документално постигнатите сделки на срещата за Автомагистрала " Хемус ”. Създава се работна група сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която има за цел да създаде проектозакон под надпис " Закон за дотъкмяване на откраднатата автомагистрала ”. Той важи за всички лотове ”,  каза Караджов, след което изреди описаните в електронното писмо задания.

 

Междувременно стана ясно, че точно той е първият, подал оставката си.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР