Никос Папас, бивш министър на цифровата политика, телекомуникациите и медиите

...
Никос Папас, бивш министър на цифровата политика, телекомуникациите и медиите
Коментари Харесай

Никос Папас също издигна кандидатурата си за лидер на СИРИЗА

Никос Папас, някогашен министър на цифровата политика, телекомуникациите и медиите на Гърция от ноември 2016 година до юли 2019 година, разгласи през днешния ден кандидатурата си за водач на лявата партия СИРИЗА. Съобщението беше направено в първия ден от двудневното съвещание на централния комитет на партията, по време на което ще бъдат импортирани номинации за партийно управление и ще бъдат избрани графикът и пътната карта за избор на нов водач, показва в. " Катимерини ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Лидерският пост в СИРИЗА бе овакантен, откакто Алексис Ципрас  Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли се отдръпна от него след изборите в Гърция. 

Въпреки че беше наказан по-рано тази година на две години условно с тригодишен изпитателен период по отношение на присъединяване си в търг за ефирен лиценз през 2016 година по време на държавно управление, ръководено от СИРИЗА, Папас наподобява решен да поеме управлението на партията, отбелязва вестникът.

Бившите министри Ефи Ахциоглу и Евклидис Цакалотос към този момент оповестиха кандидатурите си за лидерския пост. Стефанос Цумакас, някогашен член-основател и министър от социалистическата партия ПАСОК, също съобщи желание да се кандидатура. Цумакас не съумя да си обезпечи място в Народното събрание на последните парламентарни избори през юни.

В същото време Павлос Полакис, някогашен заместник-министър на опазването на здравето, заяви през днешния ден, че няма да бъде претендент за лидерската позиция. Полакис разкритикува целия развой, определяйки го като „ бърза “ процедура, която съгласно него няма да е от изгода за СИРИЗА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР