Никос Ифантидис, управител на IKEA за България © Надежда Чипева

...
Никос Ифантидис, управител на IKEA за България © Надежда Чипева
Коментари Харесай

IKEA ще открие център за поръчки в мол "Плаза" в Пловдив

Никос Ифантидис, шеф на IKEA за България

© Надежда Чипева Още по тематиката
IKEA влага 300 000 евро в възобновяване на част от магазина в София

През септември веригата ще пусне мобилно приложение за клиентите си в България
12 юни 2018
Инж. Пламен Николов: IKEA ни дава достъп до световния пазар

Управителят на " Бонана " - Петрич, пред " Капитал "
5 ное 2017
Иван Френкев: IKEA ни оказа помощ да развием бизнеса си

Собственикът на " Дриймс къмпани " - Смолян, пред " Капитал "
12 окт 2017
Никос Ифантидис: Мебели от България ще се продават в целия свят

Управителят на българския офис на IKEA пред " Капитал "
2 окт 2017 IKEA ще открие център за поръчки в мол " Плаза " в Пловдив през ноември оповестиха от компанията на конференция в София. Отварянето ще съвпадне с формалния старт на комерсиалния център.

На два етажа

" Обектът ще е ситуиран на 2100 квадратни метра повърхност и ще бъде на два етажа. С него ще бъдат разкрити сред 25 и 30 нови работни места ", посочи за " Капитал " Никос Ифантидис, шеф на IKEA за България, само че не уточни размера на инвестицията, защото " планът не е завършил ".

Компанията към този момент има магазин в столицата, както и центровете за поръчки във Варна и Бургас (също в мол), предлага и онлайн покупки. Заетите са 350.

Над 2.9 милиона гости

За седемте години, в които е на българския пазар, веригата регистрира 16 милиона гости през всички канали за продажба и приблизително 14% годишен растеж на клиентите и 12% - на продажбите, заяви Ифантидис.

През каталожната 2017-2018, която за компанията е от септември до август, посетителите са 2.9 млн., а оборотът - 113 млн. лева

" Ако попитаме 100 индивида какво съставлява IKEA, 99% от тях ще отговорят, че това е магазин за продажби на дребно на мебели. Но ние имаме и ресторант. През каталожната година сме продали 700 хиляди порции, без да броим купения хот-дог. Ние не продаваме единствено артикули, а изцяло потребителско преживяване. Ресторантът е част от него ", сподели още Никос Ифантидис.

Напълно удовлетворени - 86%

Напълно удовлетворени от визитата си в обектите на IKEA в страната са 86% от посетителите (срещу 83% през миналата каталожна година), демонстрира обичайното изследване на веригата за задоволеност от продуктите, обслужването и цялостното прекарване в магазините й.

Йоана Цонева, маркетинг управител на IKEA в България

Фотограф: Надежда Чипева Тази година българският офис влага 300 000 евро в възобновяване на 6000 кв. метра от магазина в София. Това е първата толкоз огромна реорганизация на комерсиалния обект след откриването му през 2011 година

" Преобразуването бе направено след изследване на световно и на локално равнище за потребителски потоци и потребителски упования. Крайната цел е да създадем извършването на покупки по-удобно, да предоставим по-цялостни продуктови решения ", заключи през юни Никос Ифантидис.

За календарната 2017 година " Хаус маркет " - компанията, през която работи българският офис на IKEA, регистрира растеж на приходите от близо 13% до 109.405 млн. лв.. Печалбата също пораства и доближава до 11.880 млн. лв. (срещу близо 8 млн. лв. през 2016). Новият азбучник

IKEA показа и новият си азбучник - традицията е от 1951 година Той има и онлайн версия, участва в 50 страни, като тази година са прибавени две нови – Индия и Сърбия. Преведен е на 37 езика и е от 284 страници, а за основаването му са работили над 400 чиновници на компанията от целия свят, които към този момент стартират да приготвят идващото издание.
" Каталогът е създаден от сертифицирана хартия, чието произвеждане се наблюдава от гората до печатницата. Целта е да се понижи въглеродният отпечатък и да се сътвори резистентен артикул ", уточни Йоана Цонева, маркетинг управител на IKEA в България.
Тази година в изданието участват и две котки, пет кучета и един охлюв. Причината за това е, че IKEA ще показа и сбирка за домашни любимци. Тя ще бъде в продажба от февруари 2018 с тестов едногодишен интервал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР