Никос Ифантидис поема управлението на бизнеса на IKEA в България

...
Никос Ифантидис поема управлението на бизнеса на IKEA в България
Коментари Харесай

Продажбите на IKEA надхвърлят 103 млн. лв. през последните 12 месеца

Никос Ифантидис поема ръководството на бизнеса на IKEA в България след 16 години работа за марката на гръцкия пазар

© Николай Дойчинов Още по тематиката
Тео Муратидис: Онлайн продажбите са над 6% от годишния ни оборот

Управителят на IKEA в България пред " Капитал "
12 окт 2016
IKEA отваря център за поръчки и в Бургас през есента

За последните 12 месеца мебелната верига има доходи от 92 млн. лева, което е годишен растеж от 18%
31 авг 2016

Приходите на IKEA в България, клиентите и посетителите в обектите на веригата са нарастнали през последните 12 месеца. Това регистрира сдружението " Хаус маркет България ", през което работи гръцкият франчайзьор на IKEA. Компанията прави своите доклади и разбори за интервала от септември на миналата година до идващия август, когато по традиция показва новия си годишен азбучник.

Ръст по всички посоки

" Продажбите за каталожната 2017 надвишават 103 млн. лева, което е растеж от 11% по отношение на същия интервал на предходните 12 месеца ", заяви шефът на българския офис на веригата Никос Ифантидис. По думите му с 14% е повишен и броят на посетителите за този интервал, които доближават 2.8 млн. Ръст от 11% означават и клиентите, които са достигнали 1.1 млн. за времето от септември 2016 до август т.г.
Каталожната 2017 е първата година, в която в България действа центърът за поръчки на IKEA в Бургас с изключение на магазина в София, центъра за поръчки във Варна и онлайн канала за продажби.

Напълно удовлетворени от визитата си в обектите на IKEA в страната са 83% от посетителите, демонстрира обичайното изследване на веригата за задоволеност от продуктите, обслужването и цялостното прекарване в магазините на веригата. " Това е нарастване с 2 прочие пункта по отношение на предходната каталожна година. От една страна, растежът значи, че в действителност се представяме добре, само че, въпреки това, виждаме капацитет за развиване при останалите 17% от посетителите ", заключи Никос Ифантидис.

Очаквания

През октомври във всички магазини на IKEA в света ще стартира продажбата на лимитирана сбирка, която съдържа маса, стол, скамейка, аксесоари и текстил, създадени напълно в български заводи, оповестиха от софийския офис на шведския мебелен колос с заричане да разкрият повече детайлности преди промоцията.

Усилията на мениджмънта на веригата в България през тази година ще бъдат ориентирани към увеличение на продуктите и решенията за обзавеждане, възстановяване на потребителския опит и прекарване в магазините, улеснен достъп до предлаганото, заяви още Никос Ифантидис.

По думите му IKEA се оглежда за подобаващи терени в Пловдив, Стара Загора и други градове в страната. Не е изключено там да бъдат открити центрове за поръчки, допустимо е и отваряне на втори огромен магазин, само че всичко ще зависи от пазарната обстановка, направи спогодба шефът на българския офис на веригата. Той счита също, че пазарът на мебели в страната сега се развива по-добре от гръцкия.

През ноември във всички магазини на IKEA по света ще бъде пусната за продажба играчка, направена по дизайн на българско дете, като част от благотворителна самодейност. Рисунката на 10-годишната Мира Цветарска от София на дакела Мури бе определена във " Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични другари ", проведен от веригата, измежду 70 хиляди оферти от целия свят.

IKEA стъпи на българския пазар през 2011 година Компанията навлезе посредством контракт за франчайз с House Market (част от групата Fourlis), която ръководи магазините на IKEA в Гърция и в Кипър. За тези шест години посетителите в България надвишават 13 млн., заяви още Никос Ифантидис.

Резултатите на компанията за 2016 година демонстрират усъвършенстване на представянето. Приходите на " Хаус маркет България " за предходната календарна година са достигнали 96.877 млн. лева (срещу 84.147 млн. лева за 2015 г.). Печалбата съвсем се е удвоила - от 4.189 млн. лева през 2015 година на 7.981 млн. лева през 2016 година
Новият азбучник

" Да създадем място за живот " е тематиката на новия азбучник на IKEA, който беше показан публично. Началото на изданието е сложено през 1951 година
" Запитайте се кои са нещата, които обожавате да вършиме. И се осмелете да съобразите дома си с тях ", приканва изданието. То съдържа хрумвания, препоръки, решения, съответни стъпки за това по какъв начин да се провежда пространството в жилището по този начин, че да има място и за движимости, и за страсти, и за работа, и за обичани занимания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР