Никополската районна прокуратура разследва причините за смъртта на елен, открит

...
Никополската районна прокуратура разследва причините за смъртта на елен, открит
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва убийство на елен край никополско село

Никополската районна прокуратура проверява аргументите за гибелта на елен, открит в землището на село Въбел. Сигнал за случая с благородното животно изпрати до медиите Фондацията за околна среда и земеделие. Според създателите на сигнала еленът е погубен по време на бракониерски лов . Фондацията упорства за следствие на случая и разкриване на отговорните, както и за стягане на контрола върху лова и риболова от страна на Министерството на земеделието, храните и горите.
Инцидентът е станал на 9 декември . По време на лов на дива свиня ловната тайфа на Въбел е намерила починал елен, заяви за Actualno.com инж. Атанас Попов, шеф на Горското стопанство в Никопол.
„ Участници в този лов ми се обадиха и ми оповестиха за станалото. Изпратих на мястото двама наши чиновници. Предадохме умрялото животно на прокуратурата – подобен е редът. Случаят е стихотворец от прокурор -той ще реши какво би трябвало да образува. По тялото на елена нямаше огнестрелни рани. Само на задния десен крайник имаше рана. Не мога да кажа каква е повода за гибелта му – може и от нахлуване на вълци или чакали да е. Какво и по какъв начин е станало, ще преценяват в прокуратурата – те си изпратиха на мястото свои хора, образувана е и комисия и така нататък Това е индивидуален случай. При нас няма всеобщи прояви на бракониерство. Ако дружината е считала да бракониерства, нямаше да се обадят за откритото животно “, описа още инж. Атанас Попов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР