Николов посочи, че ще се работи да могат да бъдат

...
Николов посочи, че ще се работи да могат да бъдат
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Нито една община не се е обърнала с искане за помощ отвъд компенсациите

Николов уточни, че ще се работи да могат да бъдат построени лични мощности в тези общини, където се разрешава.

" Добрата вест в тази ситуация е, че България от позиция на слънчева сила е една от най-хубавите страни в Европейски Съюз. Второ, напредването на технологиите разрешава построяването на такива мощности. Третото нещо, преглеждаме с сътрудниците всички нужни промени в нормативната уредба ", съобщи още министърът.

Енергийният министър разяснява тематиката с шоковите цени на силата.

" Разглеждат се всички сдружения под шапката на БЕХ тъй че да се натовари потенциалът оптимално. Натоварвайки потенциала, се усилва предлагането. Съответно цената върви надолу ", сподели министърът.

Министърът на енергетиката отговори на въпрос на депутата Александър Ненков дали в случай че община, която се обади за помощ, получава инспекции от АДФИ.

" Доколкото Министерство на финансите разполага с инструмент, с който да ревизира рационалността на харчовете, допускам, че АДФИ е рационален сюжет. Що се отнася до разноските за ел. сила и отопление, провели сме предварителни диалози с ЕРП-ата и част от търговците, с цел да може да се изследва профилът на консумация, с цел да се види каква е смяната на тримесечна и годишна база и да се види съгласно гласувания бюджет, какъв размер е отклонението и по какъв начин следва да бъде посрещнато. След като бъдат изследвани, общият им размер на консумация, профилът им на консумация, да се стартира процедура ", сподели още Николов.

Той разяснява още, че обезщетенията са допустими за работодателите.

Министърът разяснява и тематиката с връзката Комотини -Стара Загора и изясни, че всичко от българска страна е направено.

" Да, следи се прогрес. Няма аргументи за съществени терзания за осъществяването на плана ", сподели още Николов, представен от БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР