Николов каза също, че е лъжа, че електричеството ще стане

...
Николов каза също, че е лъжа, че електричеството ще стане
Коментари Харесай

Бившият министър Ал. Николов: От май страната внася ток, енергийната система е в тежко състояние заради бе...

Николов сподели също, че е неистина, че електричеството ще стане по-скъпо за семействата ще нарастне, когато минат на свободния пазар. 58,5% от тока идва в тях от ТЕЦ-овете, който е по-скъп поради заплащането на нездравословните излъчвания, изясни някогашният министър. “Гражданите заплащат сега по-скъп ток и от промишлеността, която е на свободния пазар ”, сподели Александър Николов.

 

„ Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която комбинираше както държавните предприятия, по този начин и огромните централи. Тогава се поеха задължения за вложения и се организираха срещи с всички заинтригувани страни – и синдикати, и представителите на работещите в енергийния бранш. Беше направен проект кое и по какъв начин да се случи “, съобщи Николов.

По думите му след оставката настъпило „ 10-месечно безвремие “, а след това и „ 3-месечно оглушително безмълвие “ по отношение на протичащото се в бранша. 

 

Според него служебните кабинети има своята роля за тази рецесия. В политическия кабинет на президента има хора, които са забъркани и с интереси  в енергийния бранш.

Той счита, че мълчанието за моментното положение на енергийния бранш от страна на ръководещите издава или „ голям боязън “, или „ брутална липса “ на експертен капацитет.

Той разяснява и митингите на енергетици и миньори: „ Работниците постоянно са били в цялостното си право да изискват информация. Факт е, че 10 години никой не беше отишъл да беседва с тях “, сподели някогашният министър на енергетиката по отношение на митингите на миньори и енергетици.

„ Това, което чакам да се случи, е следващото замазване на очите на работещите в този бранш “, безапелационен бе Николов.

По думите му пазарните механизми изискват секторът да се трансформира, с цел да може да стане по-чист и по-конкурентоспособен.

„ Истината е, че Стара Загора е неповторим район с невероятни активи. Стара Загора е единственият район, в който е обезпечено, че няма да има проблем със заетостта. Напротив - ще има проблем с хората, които ще би трябвало да запълнят новите работни места. Но това няма кой да го изясни. Няма кой да изясни, че Стара Загора единственият район, който разполага с всички запаси за цялостната промяна “, уточни Николов.

 

Бившият министър съобщи също, че обстановката в “Булгаргаз ” е толкоз тежка, че сдружението няма да разгласява финансовите си доклади и ще си заплати глобата за това, само че не желае да излязат нескрито това, което има в тях.

 

Николов не даде повече съответни отговори за изказванията си. Той изясни, че доста неща остават на мрачно, тъй като доста политици са обезпокоени от вероятно служебно държавно управление и това, че в него могат да влязат подвластни лица, както е било в предното.

„ Вчера изтече законовия период за издание на финансовите доклади на сдруженията. Някои от тях напълно инцидентно или не, не ги разгласява. Има толкоз доста насъбрани проблеми, че тази ескалация, която се случва сега е единствено върхът на айсберга “, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР