Николета Маданска удари звучна плесница на огромната част от младите

...
Николета Маданска удари звучна плесница на огромната част от младите
Коментари Харесай

Николета Маданска отсече: Не съм езичница,че да правя погача на бебето!

Николета Маданска удари звучна плесница на голямата част от младите български майки, като им изясни, че да се прави погача на бебетата на 40-ия ден от раждането им не е в духа на християнството. Бившата водеща на спорта по Би Ти Ви е отказала да съблюдава тази традиция, разкри самата тя. Според младата майка, която неотдавна роди втори наследник на мъжа си – Венелин Петков, няма нищо християнско в погачата. Затова не я е правила нито за първото, нито за второто си дете.
Вместо да събира орисници, които да пожелават хубави неща на бебето, да опъват забрадка над главата му и да се черпят с погача, Николета Маданска е предпочела да се разноски до Рилския манастир, когато вторият й наследник – Михаил, станал на 40 дни. Там на майката и детето са чели молитва за изчистване. Според дамата на Венелин Петков точно това е християнският бит и всичко останало е езичество. Ето какво изясни тя в обява в обществените мрежи: „ 40 дни от раждането на Мишо. Знаете ли, че няма нищо християнско в всеобщата процедура у нас да се прави „ празненство ” за „ орисване ” на бебето или по този начин наречената погача за новородено? Това, което се прави, в действителност е изобразено на иконата зад мен на втората фотография – Сретение Господне (представянето на 40-дневния Младенец в храма от майка Му). Счита се, че до 40-тия ден на детето родилката е „ нечиста ”. До този миг и майката, и бебето се намират сред живота и гибелта, сред земята и небето. В края на четиридесетте дни майката и бебето посещават черква, където им се пее така наречен „ очистителна молитва ”. Това направихме ние с Йоан предходната година, а в този момент – и с Мишо. Съчетахме го с разходка до манастира, а питка си хапнахме за здраве ”, показа Николета Маданска.

Макар да не съблюдава всенародните традиции, тя си е основала собствен личен бит, който следваше праволинейно с първото си дете, а в този момент – и с второто. Това е правенето на домакински сладкиш на всяка „ месечинка ” от раждането на бебето. Доскоро ги въртеше за Йоан, само че той през ноември стана на годинка и към този момент му се поставят единствено огромни торти за рождените дни. Сладкишите в фамилията не престават да се пекат, само че към този момент в част на дребния Мишо. Първият е бил чийзкейк с тиква, заяви гордата майка. „ С две бебета с разнообразни потребности и разнообразни режими правенето на торти се оказа комплицирана задача. Но не и невъзможна! Е, правилно, че този тиквен чийзкейк го пекох нощес, а ще го ядем довечера, само че за мен постоянно значимо е било желанието ”, разяснява щастливата майка преди десетина дни. И сподели фотография на следващия си кулинарен шедьовър.

По подигравка на ориста бебетата, в чиято чест се вършат всички тези лакомства, не близват от тях. Ядат ги родителите им. Малкият наследник най-вероятно към момента се храни единствено с кърма, а по-големият е на специфичен режим за дребни деца. Майка му разкри, че съвсем не е ял от личната си торта за рождения си ден. Дано да му е дала най-малко хапка от чийзкейка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР