Николай Витанов с кратка информация за оперативната обстановка за пандемията

...
Николай Витанов с кратка информация за оперативната обстановка за пандемията
Коментари Харесай

Математикът Витанов: Омикронът царува, но мечтата му да запали суперпожар угасва

Николай Витанов с къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 04 февруари 2022

"Пречупване на тренда на повишаване на новите случаи, изкривяване на тренда на повишаване на заетостта на болничните кревати, изкривяване на тренда на високата смъртност.

Няма суперпожар, няма претъпкани лечебни заведения, няма цялостен локдаун.

Как вървят нещата?

Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно. Намираме се в интервала на пика на новите случаи. Писах ви, че вирусът е спънат добре и кръвта му тече заради наложените ограничения, които не са ексцесивни, само че са задоволителни. Няма суперпожар. Системата върви по заложената траектория.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е отново под 1.3 - цената е 1.11. Омикронът цари, само че фантазията му да възпламени суперпожар угасва..

Няма претъпкани лечебни заведения. Тук се чака прочут напън върху здравната система, до момента в който се пречупи и този тренд. Това се чака да отнеме седмица до 10 дни. Очакванията са, че здравната система ще издържи. Може да се появят краткотрайни проблеми в някои области, само че има запас, те бързо да бъдат овладени. Пак забележете - тук не става дума за елементарна прогноза, че няма да има препълване на лечебните заведения. Огромната българска обществена система се насочва и към този момент сполучливо се държи на траектория, при която няма препълване на лечебните заведения. За задачата се наблюдават и предвиждат стотици знаци, област по област.

Няма и цялостен локдаун.

Вируса се мъчи да подпали суперпожара, а ние сме го спънали и му приказваме ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР