Николай Василев обясни в интервю пред , че не се

...
Николай Василев обясни в интервю пред , че не се
Коментари Харесай

Николай Василев: Не се разбрах с тримата служебни министри, защото са леви и популисти

Николай Василев изясни в изявление пред, че не се е схванал с тримата служебни министри, тъй като са леви и популисти.

" Със Слави Трифонов се познавам от дълго време, сред нас приликите са големи, а разлики в хрумвания и визии - съвсем няма ", съобщи икономистът, който беше номиниран от " ИТН " за министър председател, само че отдръпнат като кандидатура поради публичните и политическите реакции.

" За мен беше чест и отговорност, че първата политическа мощ в този парламент се спря на мен като вероятен претендент за министър-председател ", съобщи Василев и изясни, че не е бил част от основателите на партията, само че по разнообразни мотиви се е виждал с представители на управлението.

По думите му решил да се работи тях, тъй като е разкрил доста експерти и честни хора в екипа на Има Такъв Народ. " Там не съм разкрил никакъв популизъм и социализъм. Те са десни, реформатори, като мен - т.е., аз считам, че съм доста сходен на тях ", добави той.

Василев разяснява тематиката с възможното присъединяване на служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков в негов кабинет. " Много седмици преди изборите със служебните министри беше говорено . Слави Трифонов неведнъж ми е казвал, че той има позитивна оценка за тяхната работа и обезателно тримата би трябвало да бъдат закрепени в плана за кабинет. Така беше до два дни преди изборите ", изясни Василев.

Той посочи, че разминаване се е получило, тъй като вижданията им са леви и популистки. " С тях може да се работи, само че не във финансовото министерство. Човек като мен не може да има ултрапопулисти за финансови министри ", сподели икономистът.

По думите му концепцията да не се предлага финансовото ведомство на Асен Василев е негова. Допълни, че в случай че от Има Такъв Народ му били наложили въпреки всичко той да дава отговор за бюджета на страната, щял да се откаже да бъде претендентът на партията за министър-председател .

Николай Василев изясни, че е имал различия с тримата служебни министри по отношение на приемането на еврото, налозите, бюджетните разноски.

И съобщи, че в случай че планът му за кабинет се беше осъществил - той щял да бъде най-реформаторският в новата история на страната, тъй като в него взели участие извънредно готови и образовани хора. " Този кабинет не беше подсилен по разнообразни аргументи, тази година в политиката всеки беше против всеки. Никой не поддържа никого. Последно Мая Манолова не поддържа мандата на Българска социалистическа партия, въпреки че тя идва от там ", добави икономистът.

Той изясни, че изброените от Слави Трифонов 14 целта са дребна част от задачите, които щял да има ръководеният от него кабинет. Относно актуализацията на Бюджет 2021, Василев съобщи, че той е непотребен : " България беше най-зле след Виденов. Следващите три държавни управления в продължение на 12 година нямаше актуализации. След което пристигна новата власт и направи три. Причината не е цифрова, а манталитетна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР