Николай-Томас Георгиев от Пловдив БГ спечели златния медал в едно

...
Николай-Томас Георгиев от Пловдив БГ спечели златния медал в едно
Коментари Харесай

Страхотно постижение! Пловдивски фехтовач с двойна титла от Европейската купа за кадети в Букурещ

Николай-Томас Георгиев от Пловдив БГ завоюва златния орден в едно от влиятелните надпревари на сабя за кадети и кадетки Riposta Cup в Букурещ (Румъния). В конкуренцията участваха 450 фехтовачи от 22 страни, като при кадетите на пътеките излязоха 147 сабльори от 18 страни. България беше показана от 20 състезатели, като с изключение на Никола-Томас Георгиев измежду най-хубавите 32 влязоха още трима наши фехтовачи: Никола Господинов от Младост се класира на 6 място, Станимир Пелов от Свечников раздели 20-21 място с Виктор Айхлер от Швейцария, Иван Колев от Корсар е 24-ти. Симеон Далеков от Свечников приключи 35-ти, Никола Миланов от Корсар е 40-ти, Никола Меицов от Свечников е 50-ти, Тервел Касабов е 53-ти, а Петър Попов от Пловдив БГ е 55-ти.
Прочетете още
Николай-Томас Георгиев излезе от групите с шест победи от шест срещи. В елиминациите той влезе като подложен под N2 и в първия си дуел победи Найджъл Уилям Лий от Малайзия с 15:5. В срещата за място измежду най-хубавите 16 сабльорът ни се наложи над Иван Колев с 15:8. В дуела за място измежду най-хубавите 8 Георгиев победи Андрий Фешченко от Украйна с 15:4. В срещата за място на полуфиналите възпитаникът на Пловдив БГ се изправи против различен българин – Никола Господинов, и надви с 15:14. В дуела за място във финала Георгиев изигра още един оспорван дуел, този път против Дмитрий Захребелни от Украйна, и още веднъж победи с 15:14. Във финала фехтовачът ни надви над Томас Било от Франция с 15:11 и справедливо завоюва златния орден.

В отборната конкуренция на кадетките първият отбор на България в състав Мая Антонова, Ралица Гаджева, Натали Мишинева и Виктория Витлиемова завоюваха бронзовите медали. Сабльорките ни победиха четвъртия тим на Румъния с 45:34, по-късно отстраниха втория отбор на Англия с 45:31, а в дуела за място във финала отстъпиха пред Румъния с 28:45. В срещата за бронзовите медали българките победиха Азербайджан с 45:32.

Петият тим на България (Ева Атанасова, Екатерина Чаушева, Мария Джалазова и Ива Власева) се класира на 11 място. Вторият тим на България (Ая Аройо, Десислава Генкова, Карина Карачорова и Моника Николова) е на 14 място, четвъртият тим на България (Мина Георгиева, Ева Нарлийска, Инес Шопова и Теодора Янкова) е 15-ти, а третият тим на България (Елия Бърдарова, Николета Добрева, Мия Лицова и Мария Тодорова) е 16-ти.

Пловдивчанинът победи с отборната купа на сабя.

Първият тим на България кадети победи в шампионата на сабя за Европейска комисия в Букурещ. За призовите места на Riposta Cup се бориха 25 тима от 9 страни, а с най-хубава игра справедливо първо място завоюваха Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов, Иван Колев и Станимир Пелов. Вторият тим на България в състав Симеон Далеков, Радослав Воденов, Йоан Ангел Чакъров и Никола Меицов се класира на 9 място. Четвъртият ни отбор в състав Тервел Касабов, Виктор Китенов, Никола Миланов и Димитър Тончев приключи 14-и, а петият ни тим (Константин Атанасов, Никола Иванов, Петър Попов и Максим Радев) е 16-и.

По пътя към първото място първият ни тим победи петия тим на България с 45:19. След това, в среща за място на полуфиналите Георгиев, Господинов, Колев и Пелов се постановиха над първия тим на Гърция с 45:30. В дуела за място на финала сабльорите ни отстраниха Румъния с 45:32, а в срещата за купата победиха първия отбор на Франция с 45:30. Така, след вчерашната купа в самостоятелната конкуренция на Николай-Томас Георгиев, през днешния ден кадетите демонстрираха, че имат опит и умения, с които могат да победят и най-сериозните противници.

При кадетките самостоятелно от българките най-добре се показа Ралица Гаджева от Младост, която приключи на 18 място. Екатерина Чаушева от Корсар приключи на 32 място, а Мария Тодорова от Младост раздели 44-45 място със Сезер Ясмин от Румъния. Сред най-хубавите 64 се класираха и Мия Лицова от Младост (59-а), Николета Добрева от Железник (60-а), Ива Власева от ЦСКА (62-а) и Ая Аройо от Свечников (64-а).



     
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР