Николай Тодоров, изпълнителен директор на водещата българска IT компания SiteGround,

...
Николай Тодоров, изпълнителен директор на водещата българска IT компания SiteGround,
Коментари Харесай

Николай Тодоров: Пазете предприемаческия дух, когато бизнесът расте

Николай Тодоров, изпълнителен шеф на водещата българска IT компания SiteGround, взе присъединяване в Digital Trends 2022. Като посетител в панела The Power of Scalability той показа основни моменти от развиването на компанията, която е един от водещите сега международни хостинг бизнеси.

SiteGround е българска компания, интернационален водач в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. Създадена през 2004 година, през днешния ден е една от водещите самостоятелна компания в своята сфера на активност, със построена сървърна инфраструктура в Европа, Азия и Америка, която обезпечава непрекъснат и бърз достъп до над 2.8 милиона уеб страницата на клиенти в международен мащаб. SiteGround е една от трите компании, които международната платформа за направа на уеб сайтове WordPress предлага. Лидерският екип на SiteGround ръководи над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. Благодарение на огромната си ангажираност и вложения, SiteGround е притежател на над 20 оценки като шеф и публично виновна компания в България единствено за последната една година.

Гостите в панела дискутираха прекосяването на компании от етапа на стартъп към скейлъп. “В SiteGround постоянно сме били съсредоточени и непрекъснати в своя напредък, той в никакъв случай не е било самоцел, а част от желанието ни да отговорим по най-хубавия и стойностен метод на пазарните упования и потребителско търсене ”, разяснява Тодоров.

Изпълнителният шеф на SiteGround показа и кои са мощните, открояващи компанията като водач, конкурентни преимущества.

“На първо място е инженерният гений, който имаме в България и в частност в нашата компания и с помощта на който предлагаме нововъведения в промишлеността. На второ място са гъвкавите решения, които са оптимални и като разход. На трето, само че не и по значение, е първокласното обслужване, което осигуряваме за нашите клиенти. Поддържаме стандарт от 98% задоволеност на нашите клиенти ”.

В рамките на панела The Power of Scalability бе дискутирана и тематиката за човешкия капитал, ръководството на гении и построяването на корпоративна просвета в изискванията на бизнес израстване.

“За корпоративната просвета в една компания не би следвало да има разлика дали тя е от 5 или 500 души, в случай че тази просвета се води от общи полезности. В SiteGround денят ни започваше със закуска и разискване на задания и хрумвания, когато бяхме петима в един апартамент, а продължава да е по този начин и през днешния ден в трите ни офиса в страната, когато сме над 500 души. Усещането, че отиваш на работа с готовност, скъп си и допринасяш, не се е трансформирало ”, разяснява Николай Тодоров.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР