Николай Савов поема длъжността временно изпълняващ длъжността директор на ОП

...
Николай Савов поема длъжността временно изпълняващ длъжността директор на ОП
Коментари Харесай

Терзиев назначи временен шеф на столичното предприятие за отпадъци

Николай Савов поема длъжността краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Оперативна програма СПТО.

 

Следствен отдел към окръжна прокуратура афишира публично разискване на План-сметката за чистотата в София за 2024 година

 

Приоритетна задача на изпълняващия длъжността е да изследва настоящото положение на завода за боклуци, има ли данни за занемареност при ръководството му през последните години и да предприеме стъпки за възстановяване на положението и успеваемостта на предприятието. Николай Савов се срещна с настоящото положение на завода, което ще бъде показано в идващите дни.

 

Той има дълготраен опит в региона на ръководството на отпадъците и е работил като шеф на Столичното дружество за отнасяне на отпадъците от неговото основаване през 2013 година до 2016 година Бил е специалист в „ Депо за неопасни боклуци и ПСОВ „ Садината “.

 

От 2018 година до 2021 година е бил заместник-кмет „ Европейски фондове и екология “ в община Елин Пелин.

 

Работил е и по разнообразни планове, свързани с ръководство на отпадъците в България. Николай Савов е лекар на науките в региона на електрониката, енергетиката и автоматизацията.

Към момента е основен помощник в Техническия университет- София.

 

Работил е и като учител в Минно-геоложки университет „ Свети Иван Рилски “. Договорът на шефа на Общинското дружество „ Столично дружество за отнасяне на отпадъците ” Фридрих Катцер беше преустановен предходната седмица по взаимно единодушие, оповестиха тогава от Столичната община.

 

След първичен разбор на активността на предприятието са открити несъвместими с положителните управнически способи практики, показаха още от общината.

 

Ще бъде предоставено изцяло изследване на активността и практиките в завода, които да открият дали публичният запас се ръководи по най-прозрачния и ефикасен метод, както и дали ръководството на активността по отпадъците се осъществя оптимално дейно.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР