Николай ПопивановПреди дни чрез публикация на Faktor.bg в българското обществено

...
Николай ПопивановПреди дни чрез публикация на Faktor.bg в българското обществено
Коментари Харесай

Кога България ще последва примера на Скопие да изгони руския агент в расо Вассиан Змеев

Николай Попиванов

Преди дни посредством обява на Faktor.bg в българското публично пространство стана притежание абсурден факт, който е от голямо значение за наличието на България в Европейски Съюз и НАТО. Мястото и събитията се развиват на най-високо ниво – държавно управление и държавен глава в югозападната ни съседка Република Северна Македония.
Министерството на външните работи в Скопие експулсира четирима съветски жители, заради шпионаж в интерес на Руската федерация. Лицата И. Хропячков, А. Рождественски и С. Попов са шпиони под дипломатическо прикритие в посолството на РФ в Скопие. Най-значимото разобличаване на северномакедонските контраразузнавателни служби е, че

persona non grata за Северна Македония е и съветският разузнавач Вассиан Змеев,

който инак от години публично живее и работи в София. Същият се оказа разузнавач в интерес на РФ под прикритие като архимандрит – “Представител на Московския и цяла Русия патриарх при Българския патриарх и при Охридския Архиепископ ”, надлежно в София и Скопие за Р. България и за Р. С. Македония.
Този така наречен “духовник ” заема значимата служба в София от 2018 година, а в Скопие му е предоставена по съгласуемост същата от края на предходната 2022 година
Държавните контраразузнавателни служби на С. Македония за година и половина са открили задоволително данни за осъществена шпионска активност против държавността на Републиката и против Северномакедонската православна черква. В България или сходна активност не е разкрита, или осъществената такава е съзнателно прикривана от прокуратурата и от Външно министерство!
Дори повече: две седмици преди прогонването и възбраната за влизане на територията на С. Македония на тримата дипломати и шпионина в расо персонално президентът Пендаровски обществено оповести, че службите за сигурност са му докладвали за постъпила информация от партньорските служби на съюзнически страни в НАТО, че членове на Св. Синод на Православната черква в С. Македония работят в интерес на съветските секрети служби като сътрудници на ГРУ под прикритието на длъжността и званието “митрополит ”.
Всичко това демонстрира, че минимум от един месец насам натовски партньорски служби оповестяват на северномакедонското контраразузнаване за съветски шпиони и за съветски сътрудници, настоящи на тяхна територия. Единият от тях, а точно Вассиан Змеев, за който писаха македонските медии работи на българска територия от 5 години, а освен от година и половина, само че или натовските партньорски служби нямат доверие на Българската ДАНС, или българската контраразузнавателна работа прикрива такава информация в прорез с конституционните ù отговорности незабавно да алармира Прокуратурата на Република България и документално да рапортува публично на президент, ръководителя на Народно събрание и на премиера по закон!

Относно формалната държавна информация от страна на Северна Македония факт е, че у нас това бе обявено само в църковните частни уеб сайтове, които нямат общо с “нашата ” Българска Патриаршия. Всички български медии мълчаха! Мълчаха трите огромни телевизи, а Българска телеграфна агенция също бе потънала в мълчание, макар, че има щатен сътрудник в западната ни съседка.

Някакъв звук в осведомителното пространство започва в част от родните медии едвам когато този абсурден случай бе коментиран пред родната общност от ген. Атанас Атанасов в предаването “Говори в този момент ” по Българска национална телевизия.

Вече не може да се приказва за така наречен “ефективност ” на службите у нас! Те са ефикасни или неефективни, или пробити в изгода само на съветския интерес в целия Черноморски район, който включва освен нападнатата посредством война Украйна, само че и Кавказ, както и целия Балкански полуостров! Това не е ли известно на тези разследващи структури, изключително на техния патрон, който освен ги преструктурира, а и ги реконституира по време на изключителните си еднолични компетенции посредством служебните си държавни управления.
Затова към този момент е ненужно разискването на въпросът работят ли българските служби в интерес на националния интерес1 на българския народ и страна и в отбрана на българската национална сигурност, изключително в съдействие с страните, които са наши съдружници в НАТО и Европейски Съюз!

Доказателство за това е изказаното мнение на посочения за един от главните към момента кадровици в родните разследващи и контраразузнавателни служби и Министерство на вътрешните работи и в цялата следователска, прокурорска и съдийска магистратура, учащ ги в “лидерство ”, а точно небезизвестният бивш началник в Държавна сигурност – Димитър Иванов, известен и като Гестапото, от Библиотекарския институт. На 18 август тази година той се появи в Българска национална телевизия, с цел да разяснява показаното ликвидиране на Алексей Петров. Но вместо да разисква “една човешка покруса, която е случай ” (цитат от госта на БНТ) на въпрос на водещия дали България е завършила своя Преход от Изток към Запад Гестапото дава отговор, че България нито е предхождала, нито прехожда, нито ще прехожда някъде. Тя си била, където си е. А тя (според него) е Изток. Това го доказвало не друго – не участието ни в Европейски Съюз и НАТО, които били преходни неща, а най-важният културно-цивилизационен фактор, който съгласно него е Религията. Затова ние сме с нашите “духовни ” братушки надали не.

За страдание със същото схващане са множеството от чиновниците на сякаш нашите служби, които също възприемат

Православието не като изповедание, а като политическа теория,

идеология на някаква Велика Консервативна Свръхдържава, за която с изключение на Дугин приказват също и самия Путин, и патриарха му Кирил Гундяев. За тях Кремъл е самобитен Център на свят на светостта, към който и ние принадлежим.

Ето за какво, другаде може на религиозното или на религиозните институции да не се придава политическо значение, само че на Балканите изключително това е освен от политическо, само че и от геополитическо значение, което не е от тактически или действен темперамент, а от геополитически и геостратегически темперамент!
Причините за това са доста. Но опцията за резистентност на съветския шпионаж и съветската агентура в обширния Черноморски район, обхващащ Кавказките страни, Украйна и Балканските страни е точно посредством религиозните институции и в частност посредством Поместните Православни църкви в Грузия, ослабено в Украйна (единствено през промосковската Онуфриева схизматична парарелигиозна терористична групировка), Румъния, България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения, Косово, Албания, Северна Македония и Гърция, се постанова заради обстоятелството, че един път вербуван за сътрудник на ГРУ Москва печели фактор на въздействие не за един или няколко мандата в избрани периоди, а фактор на въздействие до момента в който сътрудникът е жив. Това се дължи на неналичието на мандатност у само управителните управнически длъжности в Църквите. Затова и президентът Пендаровски оповестява за данни, че митрополити – членове на Св. Синод на Северномакедонската православна черква са сътрудници на Руската Федерация.
Такива обстоятелства стават известни също в Гърция, в Румъния и в Грузия, за което съответните им контраразузнавателни служби реагират на мига в единодушие с правораздавателните им органи с арести, обвинявания и присъди. Единствено у нас – в България такива неща в никакъв случай не се случват! Няма ли в България и от преди, само че и в този момент

съветски сътрудници, облечени в расо,

извършващи противодържавна активност и измяна към Република България в интерес на РФ под прикритието “митрополит ”, “епископ ” или “духовник ”? Абсурдно е да се твърди противоположното! Комунистическа България бе най-преданият спътник на Съюз на съветските социалистически републики, само в Съветския съюз и в България Перестройката мина по идентичен метод, само в постсъветска Русия и в постсоциалистическа България от целия някогашен соц.-лагер ченгетата на тоталитарната репресивна машина станаха олигархичния естаблишмънт на днешните ни общества.
Та по какъв начин Москва би си разрешила да изпусне страна като нашата, която от съвсем 20 години е в НАТО и Европейски Съюз. Няма! Контролира манипулира обществото точно посредством агентурата си в БПЦ, която естествено има за директен нейн водещ офицер представителят на Руския патриарх в София.

Кой оказва по-ефективно проруско въздействие върху българското общество - Николай Малинов като съветски разузнавач и изтъкнат русофил или български митрополити, действително ръководещи административно цели епархии, разполагащи с държавен запас от Бюджета на страната, попълван от парите на българските данъкоплатци, които сме европейски жители, само че и със личен запас от Синодален бюджет на БПЦ, също попълван от българските православни християни и от дарения на български миряни, по-богатите от които действат с европейско финансиране? Точно тези митрополити играят значима роля по време на избори – благославяйки едни претенденти, свързани с Кремъл и пренебрегвайки други. От друга страна в епархиите им намерено духовници организират и агитация и облъчват вярващите в посока на една или друга партия и водач, макар, че това им е забраноно.

Защо институциите не помниха, че огромна част от парите на БПЦ години наред се съхраняваха в съветска банка. Не бяха ли Руската православна черква дружно с Българската и съществени инвеститори в капитала на Ортодоксална банка “Св. Никола ”, прекръстена в този момент с друго име.? Не са ли тогавашният Смоленски и Калининградски митрополит Кирил (сега Руски патриарх) и тогавашния Макариополски свещеник Гавриил (сега Ловчански митрополит) тези, които

държат специфичните права за банковите сметки на БПЦ в Русия

Българското Финансово разузнаване, в миналото имаше отчет и министърът на финансите тогава Муравей Радев бе реагирал засоносъобразно, макар, че не бяхме част от Европейски Съюз и НАТО.
Но през днешния ден Елеонора Митрофанова и “Архимандрит ” Вассиан Змеев са

господарите и на Българския Синод

Те са и кадровиците в него и в цялата БПЦ. Те и след войната на Русия против Украйна и след оповестяването на България от Руската Федерация за вражеска страна получават нови сътрудници на въздействие измежду средите на духовенството на БПЦ и измежду средите на богословите в Софийския и Великотърновския университети.

Изпълняващият функционалностите Главен прокурор на Република България господин Борислав Сарафов след скандалния случай с нездравословното деяние на противников непознати шпиони и сътрудници, работещи против България, Европейски Съюз и НАТО следва да е разпоредил към този момент инспекция и да повдигне минимум същото обвиняване или във взаимоотношение с Министерство на външните работи

да експулсират от страната незабавно лицето Вассиан Змеев,

осветлен към този момент като съветски разузнавач от страна на наша партньорска и съюзна работа. Борислав Сарафов следва да разпореди също и цялостен разбор, на база информация и от съюзнически контраразузнавателни служби по отношение на агентурната мрежа на РФ в Българския, реализирана посредством Св. Синод и в Българската черква изобщо!

Трябва да напомним, по какъв начин се стигна до назначението на Змеев. През 2018 година, на Трети март на всички държавни публични церемонии и събития участва с утвърждението на Румен Радев Московският и на цяла Русия патриарх Кирил. Той скандално се накара в президентството на българския държавен глава, макар, че бе хазаин на срещата, а вицепрезидентът Илияна Йотова целуваше ръката коленопреклонно на летището на Гундяев. Недоволен от наличието и позициите на Руската черква в България, Кирил реалокира тогавашния собствен представител в София Филип Васильцев и го изпрати като наказване при Башар Асад в Сирия, а в София докара своя представител при беларуския деспот Лукашенко, с цел да стегне редиците, а това бе точно лицето с “красивото ” име Змеев.
Той (Вассиан Змеев) дотам ги стегна, че на един от старшите и възрастни митрополити му се наложи в съвещание на Св. Синод да се обърне към младшия си другар – Видинския митрополит Даниил, който е краен путинофил и коренен екстремист за военното завземане на Украйна от Русия с думите: “Дядо Данииле, ти си млад митрополит! Още не ги разбираш тия работи. Сега не сме с Москва. Като ни върнат – хубаво! Но, в този момент – не сме. Стой по-мирен! ” Раболепното обслужване само на съветския, а не на българския, камо ли на християните ползи, е внедрен дотам, че сходно изявление се произнася без проблем в днешния състав на Българския Св. Синод. Това значи, че Гестапото е прав!

Освен незабавното изпъждане на Змеев от София, българското държавно управление в лицето на Николай Денков и Мария Габриел могат единствено с едно свое разпореждане и един Акт от два параграфа

да преустановят действието на така наречен “Подворие на Московския и на цяла Русия Патриарх при Българския Патриарх ”

Така ще възстановят и статута на храма “Св. Николай Чудотворец ” (известен като Руската черква в София) подобен – какъвто е бил в Царство България. С Акт на цар Фердинанд през Първата Световна война той е одържавен и остава подобен чак до 1953 година, когато Димитровската Народна Република го подарява на Съветското посолство, което го отдава за прилагане от Московската Патриаршия. Такива така наречен “подвория ” със същия статус Москва има единствено у нас и в Сърбия, която не е член на НАТО и на Европейски Съюз, само че в България то се превраща в разплодник на съветска агентура и се употребява за хибридни офанзиви. А съществуващото сякаш Българско подворие в Москва – то въобще не е българско. Просто е част е от Епархията на гр. Москва.

Едно от основанията държавното управление да върне държавния статут на Руския храм е, че там съществува паравоенна въоръжена организация, наричана „ Казашка станица “. Тя е учредена в този храм персонално от Кирил Гундяев през 2012 година. В обществото стана печално известна като защитник на МОЧА и почетен часовой пред мощите на съветския светец Серафим Соболев.

Поведението на митрополити на БПЦ като Гавраил Ловчански, Йоан Варненски и Великопреславски, Серафим Неврокпски и Даниил Видински от дълго време са образец за очевидни сътрудници за съветско и путинско въздействие измежду вярващите. Не знаят ли службите по кое време да вземем за пример идва на българска територия и минава през наша граница глобеният от Съединени американски щати и Европейски Съюз доближен на Путин съветски олигарх Валерий Аркадиевич Алексеев – ръководител на така наречен Международен фонд “Единство на православните нации ” при Московската Патриаршия, който в България се съставлява публично от Елисавета Миленова. Същият дружно съветската посланичка Митрофанова и с съветския “църковен ” дипломат на ГРУ Вассиан Змеев са посещавали някои български митрополии в последните две седмици. Но мълчанието от страна на институциите е оглушително, евентуално тъй като Румен Радев и Десислава Радева обичат да кумуват на венчавки, осъществявани персонално от Вассиан Змеев в Руската черква в София. Докога контраразузнаването няма да проучва кои духовници се издигат на високи властови позиции в БПЦ? Това е от голяма важност за националната сигурност, за каноническата непорочност на Православието. Защо се проспиват смущаващи обстоятелства, че на висока позиция като втори викарий на Софийската епархия през юни месец т.г. е въздигнат в епископски ранг духовник от Кюстендил – Исаак. Той персонален стипендиант на съветския патриарх и ученик на Иларион Алфеев. А пък първи викарий на същата епархия е свещеник Поликарп на чиито рождени и имени дни посетител в Софийската митрополия му е персонално Елеонора Митрофанова.

След като разрешаваме това да се случва, ще ни одобряват само катозадунайска част от състава на РФ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР