Николай Петрунов е легенда на благоевградския Пирин, като заема второ

...
Николай Петрунов е легенда на благоевградския Пирин, като заема второ
Коментари Харесай

Николай Петрунов пред Efirbet: Пирин ще го бъде заради феновете

Николай Петрунов е легенда на благоевградския Пирин, като заема второ място по вкарани голове и шесто по изиграни мачове във безконечната класация на клуба в елита. Преди години той управляваше сполучливо родния си отбор и единствено за три години го върна от дилетантите при майсторите. Сега, сходно на същинските пиринци,  Петрунов също страда за клуба и е угрижен за неговото бъдеще.
потърси Николай Петрунов, с цел да разбере от него за какво Пирин се срина, ще се изправи ли на крайници с новия треньор и има ли шансове да оцелее.

- Г-н Петрунов, ходите ли на мачовете на Пирин?

- Разбира се, че не ги изпускам, когато съм в града, само че против Септември не отидох, тъй като имах неприятно предусещане. Много нерви изхабих този сезон и взех решение тази среща да я пропусна. Двубоят с Локомотив (Пловдив) също нямах опция да го виждам, защото не бях в България, само че е хубаво, че взехме точка против един от водещите ни отбори. Дано този непълен триумф вдъхне убеденост в силите на нашите момчета.

- Защо тимът е предпоследен?

- Защото има толкоз извоювани точки. А за какво е по този начин, това най-добре го знаят хората, които ръководят Пирин финансово, организационно и спорно-технически. Ние, от трибуните виждаме, че нещата на терена не са както би трябвало.

- Нали сякаш Пирин е гарантиран?

- При последното му завръщане в елита пристигна спонсор и даде положителни пари, само че резултатите демонстрират, че най-малкото тези средства не са били изразходвани рационално. Бяха назначили и една жена да управлява Пирин, моите почетения, тя може да схваща от маркетинг и мениджмънт, само че резултат от нейното ръководство нямаше. Още през предишния сезон се видя, че и селекцията не се прави вярно, което през това състезание се отрази отрицателно върху отбора.

- Какво имате поради?

- След като тимът е предпоследен, значи футболистите, които са взели, не са верните, а дали са имали опция да привлекат други, може единствено да гадаем. Обиграваме и млади фрагменти чартърен, като Мартин Смоленски, без да имам нищо срещу момчето. Един ден, такиви като него, в случай че се развият, се връщат като подготвени играчи в тимовете, от които са пристигнали, а ние едно, че оставаме без тези подготвени футболисти, и второ, няма да вземем пари за това, че сме развили качествата им.

- Казахте, че Пирин не се ръководи вярно, а мощен човек в управата е Велислав Елезов, който добре познавате.

- Моля се, да не е правилно това, което слушам - че той се е бъркал във футболните неща и казвал какво да става. За мен Елезов е добре квалифициран човек за административна работа, само че за футбол, отношение не би трябвало да взема. Когато бяхме с него в общинския Пирин, аз отговарях за футбола,  а той – за администрацията, и с поддръжката на кмета Атанас Гамбитов нещата се получаваха.

- Спортният шеф Светослав Дяков напусна Пирин, като загатна, че е имал лимитирани пълномощия.

- Така казано, излиза, че не всичко е зависело от него и са му се месили в работата. А Съни е име във футбола, мислите ли, че ще търпи някой да му подрежда какво да прави.

- Похарчи ли Пирин имената на Дяков и Станислав Манолев?

- Щом Дяков към този момент не е при нас, за него е ясно. Станислав е президент, само че той също има богата футболна визитка и сполучлива кариера. Ако и към него е такова отношението, ще бъде тъпо.

- Ще успее ли Христо Янев да избави Пирин?

- Янев самичък нищо не може да направи. Христо е образован мъж, има престиж във футбола и натрупа треньорски опит, Той, екипът му, управлението, почитателите и всички, които желаеме Пирин да го има, би трябвало да помогнем да се избави Пирин.

- Какъв Пирин очаквате след треньорската промяна?

- Много е значимо първоначално да вземем точки в оставащите ни два мача до Нова година, изключително в домакинския със Спартак (Варна), а по-късно да бъдат обезпечени средства за зимна селекция. Очевидно е, че Пирин се нуждае от няколко положителни попълнения във всички линии, с цел да се увеличи вътрешната конкуренция и да има дълбочина в състава. Мисля също, че тимът би трябвало да се раздели с някои играчи.

- Сам ли ще взема Янев решенията?

- Би трябвало да е по този начин, тъй като в случай че има вмешателство в работата му, към този момент няма кой да ни избави. Силната фигура в един тим постоянно би трябвало да бъде треньорът.

- Защо през последните години Пирин не разчита на свои юноши, които излизат от школата му?

- Всичко бе тотално сбъркано при нас в последно време и нека отсега нататък треньорът да се обърне и към нашите перспективни момчета, защото разполагаме с такива. Знаете, че не бе надалеч времето, когато бяхме люпилня на гении, а и Пирин е бил най-силен с пиринци в състава. Помня да вземем за пример, че по едно време имахме седем национали.

- Г-н Петрунов, обществена загадка е, че в Пирин има дефицит на средства. Въможно ли е да се стигне до проблеми във финансов аспект по време на зимната пауза и пролетния полусезон, и това да попречи на отбора да реализира задачата си?

- Лично аз желая Пирин да е тим, с който да се преценяват всички. В Благоевград има темпераментни почитатели и хора с благоприятни условия, а и общината оказва помощ. Тези обаче, които са отпред на клуба сега, би трябвало да си създадат заключения и да си извлекат поучения, с цел да не повтарят остарели неточности. Получи ли се, нашият Пирин може освен да се оттласне от дъното, само че и да върви нагоре.> >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР