Николай Павлов, бившият директор на „Булгаргаз“, не е викан до

...
Николай Павлов, бившият директор на „Булгаргаз“, не е викан до
Коментари Харесай

Освободеният шеф на „Булгаргаз“: 1 млрд. лева ще отидат в частните джобове на посредници

Николай Павлов, някогашният шеф на „Булгаргаз“, не е викан до този миг за разпит по следствието за цената на газа. В последните два дни на два пъти министър председателят Кирил Петков, а през вчерашния ден и вътрешният министър Бойко Рашков разясниха тематиката със поръчката, че в напълно близко време ще има и обвинявания. Павлов сега е под карантина стана ясно от думите му.

Той също съобщи, че не се е чувал, нито е във връзка сега с президента Румен Радев, който за първи път остро разкритикува държавното управление на Кирил Петков във вторник точно във връзка със промяната в „Булгаргаз“ и прибързаното посещаване в РСМ.

„Съсипва се една фантастична компания, тя е поддръжник на българската промишленост.“ В изявление за Нова телевизия Николай Павлов разкритикува своето премахване, в което съзира голямо преразпределение и налагане на ползи на огромни частни играчи.

По думите му 1 милиарда лева ще отидат най-вероятно в частни джобове на медиатори. „Следете какво ще се случи идващите месеци… Големите търговци ще се облагодетелстват – не мога да назова компании, само че те имат големи интереси“, прикани Павлов.

Той предизвести, че тази година следва да изтече краткотрайното съглашение с азерите, а газовата връзка с Гърция няма да бъде построена и тази година. Изтича и договорът с „Газпром“, уточни Николай Павлов. „Очевидно става въпрос за съществени интереси“, сподели той, само че отхвърли да назове имена на компании и компании, които ще се облагодетелстват.

На въпрос дали ще удостовери думите на съветския дипломат Митрофанова, която предизвести преди два дни, че в новите договаряния ще има значение и позицията на България по напрежението НАТО-Русия-Украйна сега, Павлов съобщи, че в тежките договаряния значение има всичко, в това число и политиката, само че „най-вече става въпрос за доверие“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР