Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, обвини

...
Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, обвини
Коментари Харесай

Николай Патрушев предупреди, че съседите на Русия са изправени пред хаос

Н иколай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, упрекна Запада в подклаждане на национални спорове, добавяйки, че съседите на Русия в Кавказ може скоро да се изправят пред " безпорядък “. 

Патрушев е работил дружно с съветския президент Владимир Путин в Комитета за държавна сигурност (КГБ) в Санкт Петербург. Той е прочут с това, че пази твърдата политика на Кремъл и даде няколко изявленията за съветски вестници, оправдавайки решението на Путин да стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Патрушев е апетитен за най-вероятния претендент за правоприемник на съветския президент. 

Патрушев направи изявление на 16 февруари в Бишкек, столицата на Киргизстан, по време на среща на секретарите на Съвета за сигурност по афганистанските въпроси. Той упрекна Запада, че подклажда спорове, в Украйна и в Близкия изток, с цел да резервира световното си владичество, предполагайки, че Вашингтон печели от този " безпорядък “.  

" Нашата намира се организира на фона на невиждано изостряне на интернационалната конюнктура. Причината за това е желанието на Запада непременно да резервира господството си в международните каузи ", споделя Патрушев, представен от съветските държавни медии.

" В същото време Вашингтон е убеден, че в изискванията на повсеместен безпорядък това е по-удобно. За да реализират задачите си, западняците са подготвени на всичко ", прибавя той. 

" Най-фрапиращият “ образец съгласно Патрушев е продължаващият спор в Украйна, " с чиито ръце световният Запад искаше да нанесе стратегическо проваляне на Русия “. 

Патрушев следва стъпките на Кремъл и упреква НАТО, че води прокси война с Русия, като дава на Украйна военна помощ за подкрепяне на войната, която стартира през февруари 2022 г.  

Putin's possible successor warns Russia's neighbors face " chaos "
— Newsweek (@Newsweek)
Западът също се пробва да разклати обстановката в Южен Кавказ, споделя Патрушев, имайки поради Нагорни Карабах, анклав, обитаем с арменци в рамките на Азербайджан. 

" Виждаме и желанието на западняците да разклатят обстановката в Южен Кавказ, както и да пречат на арменско-азербайджанското съглашение, което докара до изостряне на обстановката в тези райони “, показва Патрушев, като предлага да даде доказателства за изказванията си. 

Миналата есен Баку съобщи, че стартира " антитерористични "  операции против подкрепяните от Армения управляващи в Нагорни Карабах.  

Регионът Нагорни Карабах е интернационално приет като част от Азербайджан. Въпреки това, той е обитаем най-вече с етнически арменци и се ръководи от непризнатата република Нагорни Карабах, известна още като Република Арцах от арменците. 

Мащабни спорове избухнаха сред двете страни през 90-те години на предишния век след рухването на Съветския съюз и напрежението остана високо, макар подписаното с посредничеството на Русия помирение през 2020 година

Русия граничи с Азербайджан, а Армения и Азербайджан бяха част от Съветския съюз. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР