Николай Ненчев, бивш министър на отбраната е гост в днешното

...
Николай Ненчев, бивш министър на отбраната е гост в днешното
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Спестил съм на българския данъкоплатец над 6 милиона евро, съмнявам се, че прокурора изпълнява чужди поръчки

Николай Ненчев, някогашен министър на защитата е посетител в днешното предаване " Плюс-минус " по Нова тв. Тема на диалога беше делото за МИГ-овете, което се води против него.

Ето какво сподели той по въпроса:

" Кой ще заплати сметката? Това е следващото дело, трежова се за правосъдната система, откакто могат да издигнат обвиняване за това, че съм ощетил една непозната компания, и то ме упреква българския прокурор, не съветския. Действително съм ги ощетил, само че за сметка на българските данъкоплатци, защитил съм българския народен интерес. Дълго време продължава това, усещам го като борбата на живота ми. Делото е извънредно знаково, двама президенти, двама министри на защитата, началник на комисия по защита, генерали, специалисти, всички се изрекоха и споделиха тезата, в която имам вяра. 

Аз съм икономисал над 6 млн. на българските данъкоплатци, постигнал съм доста по-добри периоди и доста по-добра гаранция. Търсил съм най-хубавото, от една страна за българските военнослужещи, за изстребителната ни авиацията, не ме интересува, че съм ощетил една непозната компания. Нямам никакво терзание за хода на делото и за себе си. Притеснявам се, че нашия прокурор извършва непознати поръчки. Иначе аз и в този момент по този начин бях постъпил. При състояние, че имаше алтернатива от съюзническа Полша, спестихме и налози и мита, близо 6 800 000 евра беше по-ниска цената на един мотор. Ако нямаше друга алтернатива, тогава щяхме да се обърнем към Русия. Ако желаят да ме упрекват в русофобия.  ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР