Николай Михайлов се очертава като един от лидерите в новия

...
Николай Михайлов се очертава като един от лидерите в новия
Коментари Харесай

Ники Михайлов: Винаги съм бил един от лидерите

Николай Михайлов се обрисува като един от водачите в новия тим на Левски поради неяснотата в бъдещето на клуба. Опитният вратар бе дълго време отвън терените, само че с усърдна работа съумя да усъвършенства физическото си положение, а в изявление за „ Хоризонт “ призна, че се надява още веднъж да завоюва титулярното място пред вратата както в Левски, по този начин и в националния тим.

„ От много време се товаря на 100% и то по два пъти дневно, тъй че, чисто физически, се усещам все по-добре с всеки минал ден. Естествено, след всичко което се случи, ще стиковаме нещата по време на сезона и се надявам час по-скоро да окомплектоваме тима, тъй като в действителност новото състезание чука на вратата и няма време. Трябва оптимално бързо да се подготвим и да бъдем подготвени за стартирането му.

Много от нашите момчета в края на сезона не бяха в оптимална форма и то се видя. Сега натоварването е много по-различно. Търсим повече динамичност, повече експанзия, тъй като бяхме много монотонни. Но имаме задоволително други проблеми, които би трябвало да бъдат позволени до почването на новото състезание.

Николай Михайлов за момента остава в Левски, а какво ще бъде на следващия ден, знаете във футбола, в никакъв случай не се знае. Ще се опитам да оказа помощ с каквото мога на терена и отвън него. Виждате, че много хора си потеглиха. Ще има още много промени в клуба. Наско Сираков знае какво прави и се надявам всичко да се оправи в най-кратки периоди “, съобщи Михайлов.

Бившият народен играч не пожела да разяснява връзките му с някогашния ментор на „ сините “ Петър Хубчев. „ Тази тематика към този момент съм я завършил. Всеки един трезво мислещ човек, който се занимава и е в българския спорт самичък може да види какво се случи. Каквото съм имал, съм споделил. Да, естествено, не бях в оптимална форма, само че в този момент се усещам все по-добре. Много съм близко да бъда в съвършена физическа кондиция. Но отново споделям – това не е единствено при мен, а при по-голямата част от тима “, съобщи Михайлов.

Вратарят, който бе определен за футболист №1 на България за 2011 година, призна, че е взимал неточности решения в кариерата си, само че към момента не е късно да играе на високо равнище в чужбина.

„ Имаше неточности. За някои може да скърбя, за други не. Аз имам вяра в ориста и знам, че всяко нещо се случва с причина. Аз и моят управител предприехме неточните стъпки, настрана бях преследван от някои травми, които бяха много неприятни. Ред аргументи не ми дадоха опцията да направя крачката към топ европейски футбол. Но за равнището на българския футбол и за равнището на националния тим, което е много ниско, аз съм един от най-успешните вратари за последните доста, доста години обратно. Така че съм удовлетворен от това, което съм постигнал. Естествено, можеше да бъде повече, само че можеше и по-малко. За мен в този момент най-важното е да съм здрав, да бъда в кондиция, да си върна мястото, както в Левски, по този начин и в националния тим и съм сигурен, че ще имам още благоприятни условия, единствено да съм здрав, да изляза още в чужбина “, сподели още Михайлов.

На въпроса дали ще бъде определен за капитан на Левски, Николай Михайлов отговори: „ Никога не съм бил от хората, които са изявявали искания за това нещо. Хората, които ме познават, знаят, че аз постоянно съм бил човек, на който може да се разчита. В съблекалнята и отвън нея. Моята дума се чува и за мен това е по-важното от това дали ще сложиш една лента на вратата. Винаги съм бил един от водачите освен в Левски и националния тим, само че и на всички места където съм бил. Винаги съм бил един от тези топ 3-4 индивида, които са коментирали неща с треньорите, с президентите. Така че за мен това е решение на треньора “.

Ситуацията в Левски е доста динамична, а бъдещето на клуба – нестабилно. Ще съумеят ли „ сините “ да се спасят от банкрут: „ Това не мога да го кажа. Аз съм футболист, извършвам си контракта, справям се с ситуацията, като един същински левскар. Аз разбирам какво е Левски и ще дам всичко допустимо в тази сложна обстановка да съумея да оказа помощ с каквото мога. Ситуацията сега е тежка, най-малко аз не помня да е била сходна. Но съм уверен, че в лицето на Наско Сираков и на хората към него, ще успеем да излезем от тази обстановка. Друга алтернатива нямаме.

Надявам се, че час по-скоро всички въпроси ще получат отговор. Да тръгнем да градим нещо, тъй като виждате, че тимът е изменен на 90%. Ще има 3-4 по-опитни играчи, като мен, Мони Славчев, Орлин Старокин, Иван Горанов. Въпросът е кой ще остане и върху какво ще градим този тим. Сега ще пристигна момента на нашите юноши, които ще би трябвало да заемат своите позиции. Време е и те да поемат тяхната щафета и да създадат стъпката от юношите към мъжете. И около по-опитните да се доразвият “.

Помага или пречи семейството Михайлов: „ Аз съм горделив и в случай че мога отново да избера, отново бих избрал семейството Михайлов. Защото тези двама индивида – Бисер и Борислав са ми дали доста, освен като вратар, само че и като препоръки и опит в живота. Да, може би за България има много спънки, само че когато излезеш в чужбина и направиш свое име, печелиш купи и трофеи, играеш в Шампионска лига и те оценят, тогава към този момент се одобряват нещата по различен метод. В България критици доста, само че от дълго време съм ги загърбил тези неща, в този момент не ми вършат усещане. Винаги ще има песимисти или нееднакъв критерии “.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР