Николай Мелемов е завършил ветеринарна медицина в гр. Харков (Украйна)

...
Николай Мелемов е завършил ветеринарна медицина в гр. Харков (Украйна)
Коментари Харесай

Кметът на Смолян: Всички проекти са ми като деца и не искам да ги деля

Николай Мелемов е приключил ветеринарна медицина в гр. Харков (Украйна) и ВИПОНД - Национална сигурност. През 1999 година основава лична компания за произвеждане на козметични артикули. През 2006 година се включва в плана ГЕРБ и е измежду основателите на Сдружение ГЕРБ в област Смолян. Бил е общински консултант и народен представител. От 2011 година е кмет на община Смолян.
Г-н Мелемов, кои от огромните планове по Оперативна стратегия " Региони в напредък " изпълнихте до момента и кои останаха?
Изпълнени са всички планове в просветителната инфраструктура - Математическата гимназия, спортната зала до нея, дворовете и спортните площадки на Седмо ОУ и ГПЧЕ, детската градина „ Буратино “, пет улици, четири надлеза. Остават за осъществяване обществените жилища, дневният център и планетариумът. Имаме и един авариен план по тази стратегия, за който доста се надяваме да получи финансиране. Става въпрос за бул. " България " от кино " Дружба " до " Лидъл " - замяна на тротоарите и асфалтиране. Очакваме резултат, когато стане ясна сумата от осъществените икономии при възлагане на публичните поръчки, допускам следващата година.
А готвите ли нови планове?
Да, следва реализацията на плана за чист въздух със средства от Оперативна програма " Околна среда ". Това е доста значим за жителите на Смолян план и би трябвало да го докараме до дъно, макар компликациите, които срещаме с поддръжката за този план в Общинския съвет. Аз съм уверен, че следващата година ще бъде осъществен. Важен е за всички ни, тъй като през зимата ситуацията с въздуха в града е зле. А това е единственото бързо и допустимо решение.
За негласуваната запис на заповед бяхте упрекнат, че е работа на кмета да образува болшинство за импортираните си оферти, а не, че планът се стопира от опозицията?
ГЕРБ няма болшинство в Общинския съвет. Те какво желаят - да закупувам съветници ли!? Проектът или е добър за жителите на Смолян, или е неприятен. И съветникът, както и кметът би трябвало да се управляват от ползите на обществото. За да започва един европейски план е нужно запис на заповед за предплатено заплащане, които средства по-късно се възвръщат от програмата. Няма по какъв начин аз преди съвещание да звъня на всеки консултант и да го запитвам дали ще пристигна и по какъв начин ще гласоподава по избрана точка. Има правила – даже и да си в съпротива, щом нещо е положително за хората, подкрепяш го. Другото е политика на дребно.
Обявена е поръчка за нова настилка на остарелия център, по кое време ще се работи по нея?
Надявам се още другата седмица компанията да стартира работа. Избран е реализатор, процедурата не е обжалвана. Времето е хубаво. Надявам се да работят бързо, в график и качествено, за което сме се погрижили като възложители.
А има ли план, който е горделивост за вас в този мандат?
Те са ми като деца - всички са ми горделивост, щом са завършили сполучливо. За всеки план сме се старали да взема решение проблеми на града. Всички са от голяма важност. Няма план, който да не способства за качеството на живот в нашия град. И не желая да ги разделям. 
Появиха се в града напечатани листовки с облиците на ваши съперници и текст, който ги злепоставя. Обвиниха ви за гарант, за подстрекател. Вашият коментар?
Никога през мозъка ми не е минавало да извърша сходно позорно действие. Това е доста грозна постъпка, без значение кой я е направил. Обвинен бях без грам доказателства, че аз заставам зад това. Аз въпреки всичко съм набожен човек, въпреки да не вървя всеки ден на черква, и в никакъв случай не бих си разрешил сходно нещо, тъй като не е това методът - да оклеветиш някого, с цел да постигнеш избрана цел. Смятам, че родопчани са доста мъдри хора и правят оценка стила, който имаме, и метода, по който работим. Никога не бих подкрепил сходна постъпка. Днес подадох сигнал в прокуратурата и се надявам да проверяват и открият и подбудителя, и причинителя на тази партизанска демонстрация.
В началото на седмицата в смолянските Фейсбук-страници съвсем всяка трета фотография беше с претъпкани кошове за отпадък. Защо се стигна до такава степен?
Фирмата твърди, че им се е счупил камион, само че това си е техен проблем. Не е проблем нито на жителите, нито на общината. Те би трябвало да разполагат с задоволително техника, в това число и аварийна. Ние констатирахме тези нередности и компанията ще бъде глобена. Такива неща са неприемливи. В края на месеца, когато се оформят протоколите, ще оповестя навръх каква стойност е глобата. Искрено се оправдавам се на съгражданите за породеното стеснение.
В хода на полемиката в обществената мрежа се оформиха две крайни отзиви. Първо, че общината не си гледа работата. И второ, че компания " Титан " се включва в изборите, с цел да Ви злепостави, по какъв начин ги приемате?
Не искам да взимам мнение по двете крайни тези. Предпочитам да мисля положително и прагматично. Не искам да разясня нечии догадки.
Скоро изтича този загробващ за общината контракт за боклука. Как съгласно Вас би трябвало да се реализира чистенето на боклука за в бъдеще?
Да, договорът изтича в идващия управленчески мандат, през 2021 година. Моето персонално мнение е, че би трябвало общината сама да си провежда сметопочистването, както беше и до 2006-та година. Тогава общината имаше и техника, и контейнери. За да бъде виновна общината, би трябвало сама да чисти. С компании има постоянно заплаха да се трансферира отговорност. А съм уверен, че ще се реализира и солидна спестовност в разноските за тази цел, тъй като общината най-малкото няма да калкулира облага за себе си от сметосъбиране и сметопочистване. Убеден съм, че всички страни ще са по-спокойни и задоволени освен това състояние – и жителите, и общината, и служащите.       
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР