Николай Костов сподели, че преди няколко месеца е направил успешен

...
Николай Костов сподели, че преди няколко месеца е направил успешен
Коментари Харесай

Ще защити ли България граничарите-герои?

Николай Костов показа, че преди няколко месеца е направил сполучлив опит да излезе от България, само че в този момент се притеснява 

Очаквам страната да извърши обещанията съгласно законовите благоприятни условия и да направи всичко належащо, с цел да бъдем предпазени. Това сподели пред Нова телевизия някогашният граничен служител на реда Николай Костов.

След кореспондентът Цеца Алексова го пита дали е желал да отиде на отмора някъде отвън България той отговори, че преди няколко месеца е направил опит и е бил сполучлив, само че не посочи къде е ходил.

„ Как пребивавам? Имам внуци в чужбина и не дръзвам да отида да ги видя, тъй като не знам дали няма да се окажа в осъществяване на тази заповед някъде по света. Чакам околните си да дойдат, с цел да може да се видя с тях “, показа Костов. 

„ Темата  с алената бюлетина не стои от през вчерашния ден на дневен ред. Искането е реалност от последните две-три години. Заседанията по делото в Турция се отсрочват, тъй като ние не се явяваме по тях ”, добави той.

„ Безпокойството и неудобството за околните ни и за нас несъмнено е огромно. Това дело върви от доста време и настояването за алена бюлетина е най-малко от три-четири години ”, посочи някогашният граничен служител на реда. 

Това е следващото дело, което мина през тези дни и още веднъж Наказателния съд в Къркларели отхвърля настояването на нашия юрист в Турция да бъде отстранено това искане за издаване на алена бюлетина, добави той.

Бащата Михаил Цонков – Пенчо пък показа, че му е доста мъчно да изясни на 15 годишния си внук за какво в Турция желаят да съдят някогашния граничен служител на реда и за какво упорстват за изгонването му. Нямам думи, прибавя той.

„ Направо е брадясал този случай. От 2008 година се занимаваме с него “, разяснява пък водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев.

Тогава покрай Резово турски нарушител е прострелян смъртоносно при улов на риба.

„ Трябва да спре този психически напън, който продължава към този момент повече от 15 години. Тези хора са оправдани в България и в Страсбург “, посочи водещата Мира Иванова. 

„ Сигурна съм, че има метод посредством управляващите по по-невидимите пътища да се реши това. Иначе околните на убития турски нарушител постоянно ще съдят, ще се борят до последно. Въпросът е какъв брой им оказва помощ турската страна “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР