Николай Костов пожела Левски да преустанови продажбата на основни футболисти.

...
Николай Костов пожела Левски да преустанови продажбата на основни футболисти.
Коментари Харесай

Николай Костов се надява Левски да спре да продава играчи

Николай Костов пожела Левски да прекрати продажбата на съществени футболисти. Това стана ясно след първата контрола на тима за годината с унгарския Вашаш (2:3). В листата за продажба е включен само панамският бранител Хосе Кордоба и то единствено, в случай че получи доста сериозна оферта за него. Според разнообразни източници, треньорът Николай Костов е настоял пред шефовете да спрат изходящите прехвърляния. Наставникът е обезпокоен, че отборът ще отслабне доста, в случай че не откри баланс сред продажбите и покупките на играчи.

До момента Левски се раздели на практика с трима съществени играчи – Роналдо бе продаден в Русия, а капитанът Андриан Краев и Жереми Петрис бяха отстранени от първия състав поради отхвърли им да подпишат нови контракти. На тяхно място досега бе притеглен единствено един футболист – бразилецът Фабио Лима. Косто е настоял Левски да притегли първокласен вътрешен халф, който да размени Краев. В момента се водят диалози за подобен от Бразилия, само че възможностите за негов трансфер наподобяват доста далечни и нереални.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PFC LEVSKI / ПФК ЛЕВСКИ (@pfclevskiofficial)

Отказът на Левски да продава играчи се отнася даже за Андриан Краев и Жереми Петрис. Двамата упражняват всеки ден на „ Герена “ с дублиращия тим и по този начин ще бъде идващите месеци до края на сезона, когато им изтичат договорите. Според информации от клуба единствената действителна оферта за Петрис е била отправена преди няколко месеца от ЦСКА 1948. Този вид обаче отпадна, откакто „ алените “ свиха внезапно бюджета и даже се приказва, че ще разформират един от двата отбора, които играят във Втора и Трета лига. За Каев е имало предложение от турския Коняспор, което обаче не е било признато от Левски. Собственикът на „ сините “ Наско Сираков е дал инструкции да бъдат отхвърляни всички оферти за двамата, които са за малко пари.

Има напълно незабележим късмет Краев и Петрис да бъдат помилвани и върнати в първия тим. Условието е да се извинят за държанието си от последните месеци. Това в особена степен важи за Краев, който е подлудил шефове и треньори с некоректното си държание. На няколко пъти той е уверил управлението, че ще подпише нов контракт. В последна сметка се е отказал и по този начин е объркал тотално проектите на Николай Костов и щаба му за това какви футболисти би трябвало да бъдат привлечени за пролетния полусезон.

В същото време Левски продължава подготовката си в Турция, като в неделя отборът среща украинския Олександрия във втората си контрола. Очаква се треньорът Николай Костов да даде късмет на някои футболисти, които не играха при загубата от Вашаш. В първата среща не взе участие Ел Джемили, който дълго време лекуваше травма. Очаква се в неделя обаче да направи най-малко 20 минути.

Източник: „ Мач Телеграф “

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР