Николай Иванов/17г./ от Шумен, който обедини стотици шуменци в дарителска

...
Николай Иванов/17г./ от Шумен, който обедини стотици шуменци в дарителска
Коментари Харесай

Ники от Шумен преборва онкозаболяване

Николай Иванов/17г./ от Шумен, който сплоти стотици шуменци в дарителска акция, е на път да пребори онкологично заболяване Сарком на Юинг. Момчето се лекува в турска от пролетта на предходната година.

В четвъртък близкте му оповестиха обнадеждаваща информация на страницата му във фейсбук „Помощ за Ники“: „След трансплантацията на стволови кафези, Ники мина и 25 дневен курс на лъчетерапия, извършена за да няма рецидив на тумора. Премина през контролни прегледи и с наслада може да кажем, че Ники към този момент е в ремисия. Предписана му беше терапия с хапчета, които ще пие няколко месеца“.



Контролните прегледи ще продължат, идващият е след две седмици, с цел да се види по какъв начин работи лечението и да бъде отстранен венозен катетър, подложен преди трансплантацията. „В момента Ники се усеща доста добре! Тук е и мястото още веднъж да благодарим на всички Вас, без които нямаше да се оправим! Благодарим за поддръжката и вярата! Благодарение на целия екип от професори, доценти, доктори, преводачи, целия колектив от Liv Hospital и отделението за трансплантации в Medical Park, вашата поддръжка, обичта, която получава и Божията воля Ники през днешния ден е добре!“, пишат признателните му близки.

Шуменци събраха близо 100 000 лева за лекуването на момчето с благотворителни концерти, спортни надпревари, съучениците му даже браха череши и събираха заработените пари. През август м.г. стана ясно, че Фондът за лекуване на деца в чужбина ще поеме лекуването откакто се изразходват всички набрани средства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР