Николай Дойнов е едно от емблематичните лица на Новините на

...
Николай Дойнов е едно от емблематичните лица на Новините на
Коментари Харесай

Емблематично лице от телевизията направи 30 години като новинар

Николай Дойнов е едно от емблематичните лица на Новините на NOVA и дружно с Ани Салич са най-опитната екранна новинарска двойка в българския ефирен ефир.

Лице е на NOVA от 1997 година, когато стартира първо като кореспондент. Бил е лице на " Здравей, България ", както и на утринното съботно-неделно шоу " У нас ".

На българските фенове е прочут най-много като титуляр на централната новинарска емисия на Новините на NOVA, както и с репортажите си в региона на военната, историческа и авиационна тема.

Печели доверието на феновете с кореспонденциите си от горещи точки по света като Афганистан, Украйна и Сирия. По време на репортажите си от сходни размирни страни се случва даже да попада под въздушна бомбардировка. 

Николай Дойнов не крие големия си интерес към авиацията и самолетите – пристрастеност, която постоянно намира отражение в неговата работа. Не инцидентно, той е един от малцината български публицисти, летели в продължение на цялостен авиационен час на военен изтребител.

Археологията е другата сфера, в която водещият на Новините съчетава персонален и професионален интерес. Николай Дойнов е създател на доста документални журналистически материали – измежду тях са тези за ситуацията в Ливан 20 години след гражданската война, за Афганистан и българските военни в базите Казахстан и Кабул, за гражданските спорове в Украйна и Сирия и доста други. 

През 2017 година Николай Дойнов става татко на момченце на име Марко. През лятото на 2021 година се дами за по-младата от него някогашна стюардеса Петя. Сватбеното празненство се състои във винарна край Ивайловград, а преди този момент подписват църковен брак в храма " Преображение Господне “. Двамата съпрузи работят за още един правоприемник, като се надяват да станат родители още веднъж през 2024 година.

Ето и любопитни обстоятелства за него, събрани от Edna.bg

Образование и кариера

Николай Дойнов е приключил финанси, икономическа публицистика и право, което го прави извънредно квалифициран за журналистическата си кариера.

Работа в горещи точки

Известен е с репортажите си от размирни страни като Афганистан, Украйна и Сирия, където постоянно е попадал в рискови обстановки, в това число под въздушна бомбардировка.

Авиация

Дойнов е един от малцината български публицисти, които са летели на военен изтребител в продължение на цялостен авиационен час. 

Семейство и персонален живот

Съпругата му Петя е някогашна стюардеса и сега работи като сътрудник по продажбите в компания за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Документални материали

Николай Дойнов е създател на редица документални журналистически материали, в това число за ситуацията в Ливан 20 години след гражданската война и за българските военни в базите в Казахстан и Кабул.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР